Αρθρογραφία

Γ. Καριώτης για τη δίκη της Χ/Α: «Οταν η ιστορία ξεχνιέται αναπόφευκτα επαναλαμβάνεται»

Ακούστε το άρθρο

Ο Γιώργος Καριώτης, ο γνωστός στην Ηλεία πατρινός πυροσβέστης της ΕΜΑΚ που τραυματίστηκε το καλοκαίρι του 2017 σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς μετά από πτώση βράχου που αποκολλήθηκε από ύψωμα σε χαράδρα, με ανάρτησή του στα social media θέλησε να μοιραστεί την σημερινή απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής, την οποία κοινοποεί και στο patrisnews.com.

Αναλυτικά όσα αναφέρει: 

«Μεγάλη νίκη για τη δημοκρατία η σημερινή μέρα.

Ο λαός αντέδρασε, απαίτησε και ενώθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας (και οχι μονο).

Με μπροστάρισσα μια μαυροφορεμένη μάνα -η οποία περίμενε 6 πένθιμα ετη να δικαιωθεί- κατάφερε με τη σεμνή οργή της να δικαιώσει χιλιάδες φωνές.

Πέρα όμως από την απονομή της δικαιοσύνης και την επίκληση στο συναίσθημα, προσωπικά θεωρώ ότι οι προβληματισμοί δεν πρέπει να σκεπάζονται κάτω από το χαλί του σημερινού ενθουσιασμού.

Οταν η ιστορία ξεχνιέται αναπόφευκτα επαναλαμβάνεται.

Πώς αυτή η εγκληματική οργάνωση αναρριχήθηκε στα ποσοστά τής;

Ποιοί την υποστήριξαν;

Ποιοι την χρηματοδότησαν;

Ποιοι την διαφήμιζαν στα ΜΜΕ;

Όταν αυτοί οι καθοριστικοί παράγοντες παραβλέπονται, τότε τα εκτροφεία μίσους-συμφερόντων-φασισμού θα στήνονται ξανά και ξανά.

Όσο αφορά τώρα εκείνους που με νοοτροπία “σχολικού σπασίκλα” προσπαθούν να αμαυρώσουν τη σημερινή λαϊκή συγκέντρωση -μη τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα- εν μέσω πανδημίας, θα απαντήσω με δηκτική διάθεση πως ο ιός του φασισμού είναι χειρότερος από τον ιό του κορονοϊού.»

Όλη η επικαιρότητα