Ηλεία

Γ. Λέντζας: «Αλλάζουν τα δεδομένα με τα υδροπλάνα»

Ακούστε το άρθρο

Με την έναρξη πτήσεων τα υδροπλάνα θα δημιουργήσουν νέα τουριστικά προϊόντα, παράλληλες δραστηριότητες καθώς και νέες θέσεις εργασίας, τονίζει ο δήμαρχος Ανδραβίδας Γιάννης Λέντζας ο οποίος δίνει αγώνα ώστε ο δήμος του να είναι ο πρώτος στη Δυτική Ελλάδα που θα διαθέτει υδροπλάνα.

Μάλιστα δεν αποκλείεται εντός του έτους να δούμε  υδροπλάνα στο Λιμάνι της Κυλλήνης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, αφού από την πλευρά της δημοτικής αρχής έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και αναμένεται η  έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας δήλωσε:

“Ηδη έχουμε καταθέσει όλα τα έγγραφα που είναι απαραίτητα. Περιμένουμε μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχει βγει η άδεια δημιουργίας του υδατοδρομίου. Στη συνέχεια θα γίνει διαγωνισμός για να ξεκινήσει η κατασκευή του.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όπως έχουν κάνει οι δύο εταιρείες, Ελληνικά Υδατοδρόμια και Hellenic Seaplanes S.A., αν δεν είχαμε την πανδημία μέχρι τον Απρίλη-Μάιο θα ήταν έτοιμη και η μελέτη για την δημιουργία του υδατοδρομίου ώστε να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία. Προσωπικά θεωρώ πώς είναι εφικτό και από τη δική μας πλευρά να τρέξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Χρονικά περιθώρια δεν μπορώ να σας πω διότι εξαρτάται και από την γραφειοκρατία. Πάντως μέσα σε αυτό το χρόνο νομίζω ότι θα δούμε υδροπλάνα και στην Κυλλήνη”.

Με την ολοκλήρωση των διεργασιών χωροθέτησης, η Hellenic Seaplanes S.A και Ελληνικά Υδατοδρόμια Ι.Κ.Ε. ρύθμισαν τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες πάντα σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης και κατατέθηκε ο τεχνικός φάκελος λου αδειοδότησης του υδατοδρομίου στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Όλη η επικαιρότητα