ΕΠΣ Ηλείας

Γ. Μπάδας: «Ακύρωση και πάµε από την αρχή ή συνεχίζουµε του χρόνου από εκεί που σταµατήσαµε φέτος!»

Ακούστε το άρθρο

Οι προτάσεις από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου για το μέλλον των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων πάνε και έρχονται, αφού όλοι θεσμικοί ή μη ψάχνουν τη χρυσή τομή.

Χθες το μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΣ Ηλείας και πρώην Αντιπρόεδρος Ανδρέας Νικολακόπουλος πρότεινε μείωση του παραβόλου της συμμετοχής των σωματείων για την ερχόμενη περίοδο και σήμερα ήταν η σειρά του Γιώργου Μπάδα να καταθέσεις δύο ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Η μία κάνει λόγο για ακύρωση της φετινής σεζόν ξεκίνημα του χρόνου από μηδενική βάση ενώ η δεύτερη, αρκετά εναλλακτική και διαφορετική απ’ όσες έχουν ακουστεί έως τώρα, είναι τα πρωταθλήματα να συνεχιστούν τη νέα χρονιά από εκεί που σταμάτησαν φέτος.

Αναλυτικά οι προτάσεις που δημοσιοποίησε ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Ζαχάρως:

«Δύο δρόμοι υπάρχουν. Ή να πάμε σε ακύρωση της σεζόν, οπότε να ξεκινήσουν όλοι από μηδενική βάση, ή να συνεχιστούν τη νέα σεζόν τα πρωταθλήματα, κάτω από τους όρους στους οποίους έχουν σταματήσει μέχρι εδώ.

Σε κάθε μια από τις δύο περιπτώσεις, πρέπει η ΕΠΟ και η ΕΠΣ, να στηρίξουν οικονομικά τις ομάδες, μειώνοντάς του το κόστος της διαιτησίας στο 50%. Είναι κάτι απολύτως εφικτό αυτό να συμβεί.

Όποτε καταστεί εφικτό να μπουν και πάλι οι ομάδες σε αγωνιστική διαδικασία, δηλαδή όπως εκτιμώ από τη νέα σεζόν, να συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε μείνει, δίχως την καταβολή εκ νέου παραβόλων, αλλά και με την ελάφρυνση στα έξοδα της διαιτησίας κατά 50%, από κάθε σωματείο.

Είναι ο μοναδικός δρόμος να τονωθούν οικονομικά οι ομάδες, εν μέσω της οικονομικής αυτής κατάστασης, διότι οι ομάδες στηρίζονται σε παράγοντες οι οποίοι είναι επαγγελματίες, άνθρωποι της αγοράς.

Πρόσφατα η ΕΠΟ στήριξε οικονομικά τη Σούπερ Λιγκ 1. Όμως μόνο εκεί στήριξη και χωρίς ουσιαστική βοήθεια στις μικρότερες κατηγορίες και ιδιαίτερα τους ερασιτέχνες, δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι νέοι ποδοσφαιριστές που θα επανδρώσουν αύριο τους μεγάλους συλλόγου και τις εθνικές, από αυτές τις μικρές κατηγορίες θα αναπηδήσουν».

Όλη η επικαιρότητα