Ηλεία

Γ.Ν Ηλείας: Ψήφισαν τους εκπροσώπους τους για μια καλύτερη υγεία

Ακούστε το άρθρο

Εκλογές χθες για δυο θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΝ Ηλείας

 

Εκλογές για την ανάδειξη δύο (2) αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΝ Ηλείας και ειδικότερα ενός (1) εκπροσώπου ιατρών και ενός (1) εκπροσώπου του λοιπού προσωπικού (πλην ιατρών) με τους αναπληρωτές τους, έγιναν χθες στο αμφιθέατρο του Γ.Ν. Ηλείας –Ν.Μ. Πύργου.

Από το μη ιατρικό προσωπικό (νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό κ.α.) πρώτη σε ψήφους βγήκε η κα. Αθανασία Πετροπούλου από την Αμαλιάδα με 149 ψήφους, που θα είναι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του λοιπού προσωπικού στο Δ.Σ., ενώ δεύτερος σε ψήφους ήταν ο κ. Νεκτάριος Χριστοφιλέας με 98 ψήφους, που θα είναι αναπληρωματικό μέλος.

Συνολικά από το μη ιατρικό προσωπικό ψήφισαν 374 άτομα.

Από το ιατρικό προσωπικό ισοψήφησαν ο κ. Ιωάννης Κερκιλέσης με την κα. Αγγελική Σαραντοπούλου.

Για τις χθεσινές εκλογές η κα. Ελισάβετ Ζαχαριαδάκη ιατρός στην αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Ν.Μ. Πύργου, μικροβιολόγος και πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές του Δ.Σ. των ιατρών, τόνισε σχετικά με την εκλογική διαδικασία.

«Είχαμε μικρή προσέλευση και περιμένουμε το πέρας της ημέρας για να έρθουν οι συνάδελφοι, να ψηφίσουν και μετά να βγουν τα αποτελέσματα. Οι εκλογές αυτές αφορούν την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων για το διοικητικό συμβούλιο της Νοσηλευτικής μονάδας Ηλείας. Και φυσικά σκοπός των εκλογών είναι να έχουμε ένα συμβούλιο που θα προωθεί τα αιτήματα μας προς την διοίκηση του Νοσοκομείου και προς τους ανωτέρους».

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Φωτόπουλος πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου επισήμανε.

«Είχαμε τις εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στο συμβούλιο της διοίκησης. Από αυτές τις εκλογές θα βγει ένας εκπρόσωπος από τους ιατρούς και ένας από τους εργαζομένους, το λοιπό προσωπικό. Το Δ.Σ. ασχολείται με πράξεις προμηθειών, διάφορες εγκρίσεις προγραμμάτων, όπως εφημερίων σχετικά με τους ιατρούς, με οικονομικά θέματα κ.α. Να σημειωθεί ότι από την πλευρά των εργαζομένων, ο εκπρόσωπος που θα εκλεγεί θα προασπίσει τα συμφέροντά τους. Και φυσικά θα προωθεί τις απόψεις των εργαζομένων προς τον σύλλογο για μια καλή συνεργασία».

Τέλος ο κ. Παναγιώτης Απαλίδης ιατρός ουρολόγος και αντιπρόεδρος της Ένωσης των Νοσοκομειακών ιατρών Πύργου τόνισε.

«Σήμερα (σ.σ χθες) έγιναν οι εκλογές για την εκλογή εκπροσώπων στο διοικητικό συμβούλιο. Σε αυτή την εκλογική διαδικασία συμμετέχει όλο το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας. Το Δ.Σ. του κάθε νοσοκομείου έχει μέσα μέλη από τις διάφορες υπηρεσίες του νοσοκομείου. Υπάρχει εκπρόσωπος των ιατρών, των νοσηλευτών, της τεχνικής υπηρεσίας και της πολιτείας».

Όλη η επικαιρότητα