Ποδόσφαιρο

Γ. Πανόπουλος: «Ο Π.Φ.Ο. Πανόπουλου αποτελεί για μένα ένα ξεχωριστό κομμάτι της ζωής μου»!

Ακούστε το άρθρο

Άλλωστε μέσα σε έξι χρόνια έγραψε ιστορία , κερδίζοντας  πέντε πρωταθλήματα, τρία κύπελλα, και την άνοδο  στη Γ΄ εθνική!

 

Ο Πολιτιστικός Φιλαθλητικός Όμιλος Πανόπουλου (Π.Φ.Ο. Πανόπουλου) ήταν ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα το Πανόπουλο (Χάνια Πανόπουλου) του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, χωριό της ορεινής Ηλείας. Χρώματα της ομάδας ήταν το πράσινο και άσπρο. Αγωνίζονταν σε ιδιόκτητο γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα στα Χάνια Πανόπουλου. Η ομάδα ιδρύθηκε το 2007 από τον Γιώργο Πανόπουλο, ο οποίος δραστηριοποιείτο τότε  επιχειρηματικά στην περιοχή της ορεινής Ηλείας!

                              Αγωνιστική πορεία

Στη σύντομη ιστορία του έχει κατακτήσει 3 φορές το Κύπελλο Ε.Π.Σ. Ηλείας (2011, 2012, 2013) και 4  φορές το πρωτάθλημα (2008, 2009, 2010 και 2011). Ξεκίνησε από την Γ΄ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος και κάθε χρονιά ανέβαινε κατηγορία: από τη Γ΄ στη Β΄, στην Α2΄ και στην Α1΄. Έχει αγωνιστεί δύο χρονιές στη Δ’ Εθνική (2011-12, 2012-13). Τη σεζόν 2012-13 αναδείχθηκε πρωταθλητής στον όμιλό του και προκρίθηκε να αγωνιστεί για πρώτη φορά στη νέα Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική για το 2013-14. Τελικά αποφασίστηκε η συγχώνευση με τον Αστέρας Αμαλιάδος και έτσι η νέα ομάδα Αστέρας Αμαλιάδος/Πανόπουλο, που έχει έδρα την Αμαλιάδα και τα χρώματα-έμβλημα του Αστέρα Αμαλιάδος, ήταν αυτή που αγωνίστηκε στην Γ΄ Εθνική  ερασιτεχνική.

Αναλυτικά  η πορεία του Π.Φ.Ο. Πανόπουλου:

Aγων. περίοδος Κατηγορία Θέση Βαθμοί  
2007–2008 Γ Ε.Π.Σ. Ηλείας 1η (Άνοδος) 67
2008–2009 Β Ε.Π.Σ. Ηλείας 1η (Άνοδος) 63
2009–2010 Α2 Ε.Π.Σ. Ηλείας 1η (Άνοδος) 83
2010–2011 Α1 Ε.Π.Σ. Ηλείας 1η (Άνοδος) 78
2011–2012 Δ΄ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών 60
2012–2013 Δ΄ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών 1η(Άνοδος) 44

Τίτλοι-διακρίσεις

  • Πρωταθλητής ΕΠΣ Ηλείας: 2008(Γ΄), 2009(Β΄), 2010(Α2΄), 2011(Α1΄).

  • Κυπελλούχος ΕΠΣ Ηλείας: 2011, 2012, 2013.

  • Συμμετοχές στη Δ΄ Εθνική:

    • 2011-12 (6ος όμιλος): Αήττητος δευτεραθλητής (60β/26 αγώνες, 17 νίκες και 9 ισοπαλίες ), «σπάζοντας» στις 22/01/12 το αήττητο του πρωταθλητή Παναιγιάλειου , που τερμάτισε 1ος με 66 βαθμούς!

    • 2012-13 (6ος όμιλος): πρωταθλητής (44β/18 αγ., από της 24/02/2013 κερδίζοντας στην έδρα του με σκορ 1 – 0 τον Παναρκαδικό), και άνοδος στη Γ΄ Εθνική   για πρώτη  φορά στην ιστορία του(δεν δήλωσε συμμετοχή, καθώς  συγχωνεύτηκε με τον Αστέρα  Αμαλιάδας).

Αήττητος για 74 ματς με Λ. Αθανασόπουλο στον πάγκο!

Ένα απίστευτο ρεκόρ κατέχει  ακόμα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της ΕΠΣ Ηλείας ο Π.Φ.Ο. Πανόπουλου! Έχοντας στον πάγκο του  από τη μέρα που δημιουργήθηκε έως και την ώρα που συγχωνεύτηκε  με τον Αστέρα Αμαλιάδας , τον γνωστό τεχνικό κ. Λάκη Αθανασόπουλο, παρέμεινε αήττητος για 74 σερί ματς! Για να χάσει στα Σαγέικα στις 11/04/2013 με σκορ 1 – 0 από τον τοπικό Εθνικό,  που τότε «καιγόταν» για την παραμονή στη Δ΄ εθνική κατηγορία, κάτω από «ζούγκλα και τρομοκρατία»!

Σήμερα η «Πατρίς – Σπορ» φιλοξενεί τον ιδρυτή αυτής της ομάδας κ. Γιώργο Πανόπουλο, ο οποίος από το καλοκαίρι του 2013 που ο σύλλογος του συγχωνεύτηκε με τον Αστέρα Αμαλιάδας δεν έχει μιλήσει, και σήμερα «ανοίγει τα χαρτιά του»:

κ. Πανόπουλε τι θυμάστε και τι έχετε κρατήσει από αυτή την εποχή;

« Ο Π.Φ.Ο. Πανόπουλου αποτελεί  για μένα ένα ξεχωριστό κομμάτι της ζωής μου! Δεν σας κρύβω δε, ότι αγαπώ τον τόπο μου , και η δημιουργία το 2007 της ομάδας αυτής, είχε να κάνει και με την ανάδειξη της περιοχής! Ας όψεται όμως η οικονομική κρίση που μας τα χάλασε…, και μας έφερε πίσω! Θυμάμαι δε με νοσταλγία όλη αυτή τη διαδρομή μου με την ομάδα και συγκινούμε! Είναι δυνατόν να ξεχάσω όλα αυτά που έζησα με τον Π.Φ.Ο. Πανόπουλου, ξεκινώντας από το μηδέν το 2007 και τα εγκαίνια των γραφείων της ομάδας εκείνο το καλοκαίρι, και μπαίνοντας για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας της ΕΠΣΗ,  με τον Λάκη Αθανασόπουλο στον πάγκο της ομάδας! Έκτοτε κάθε χρόνο αναβαίναμε και κατηγορία, και παίρναμε φυσικά και νέους παίκτες, ανάλογα την κατηγορία που παίζαμε! Επιλέγοντας πάντα, πέρα από καλούς παίκτες, και παιδιά με ήθος! Έτσι πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι που φτάσαμε μέσα σε 6 χρόνια στη Γ΄ εθνική»!

Πολλοί λένε ότι ο Π.Φ.Ο. ήταν τότε «μαγαζί γωνία», τι λέτε για αυτό;

«Το γεγονός ότι από την ομάδα μας πέρασε όλη η ποδοσφαιρική «αφρόκρεμα» της Ηλείας…, έχοντας μια αρίστη συνεργασία, τα λέει όλα! Αλλά και παίκτες  ονόματα από τη γειτονική Αχαΐα, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, με αποκορύφωμα τον Στ. Γκέρτσο από το Κιλκίς, και τον Θωνιάτη»!

Αλήθεια το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας ποιο ήταν;

«Πέρα από καλή ομάδα που είχε πάντα ο Π.Φ.Ο. Πανόπουλου, έχοντας πάντα στον πάγκο του , τον έμπειρο και καταξιωμένο τεχνικό και φίλο μου , Λάκη Αθανασόπουλο, αποτελούσε  μια οικογένεια , η οποία είχε αγαπηθεί από όλη τη φίλαθλη Ηλεία! Η οποία πάντα μας στήριζε και την οποία ευχαριστώ πολύ»

Σας λείπει η Ηλεία και ο Π.Φ.Ο. Πανόπουλου;

«Βεβαίως και μου λείπουν και τα δύο! Καθώς εκείνη την  εποχή, είχα κάνει τη διαδρομή Αθήνα – Πανόπουλο, κάτι σαν το Πύργος – Αμαλιάδα! Άλλωστε η ενασχόλησή μου για πρώτη φορά στη ζωή μου με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με βοήθησε να έχω μόνο φίλους! Και φυσικά  να καταξιωθώ ως παράγοντας στο χώρο»!

Δηλ. μπορεί να σας δούμε  κάποια στιγμή και πάλι στην Ηλεία;

«Επειδή η ζωή κάνει κύκλους…, ποτέ μην λες ποτέ! Ο  Γιώργος Πανόπουλος είναι εδώ, ακόμα ζωντανός…, και τίποτα  να μην αποκλείεται»!  

Κλείνοντας κ. Πρόεδρε τις ευχές σας για το 2021!

«Θα ήθελα με την ευκαιρία που μου δώσατε σήμερα, να ευχηθώ σε όλους τους συμπατριώτες μου, υγεία και γρήγορη  επιστροφή στην κανονικότητα, και καλή χρονιά! Ιδιαίτερα δε στους φίλους του αθλητισμού, γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους, και πολλές – πολλές επιτυχίες το 2021, που τις έχει ανάγκη ο νομός μας»!

Τη σεζόν 2008 – 09 ο Π.Φ.Ο. Πανόπουλου πήρε το πρωτάθλημα στη Β΄ κατηγορία και ο αείμνηστος πρόεδρος της ΕΠΣΗ Γιώργος Παπαγεωργίου παρέδωσε το κύπελλο στον κ. Γιώργο Πανόπουλο!

Το «δεύτερο σπίτι» για τον Γιώργο Πανόπουλο ήταν εκείνη την εποχή το γραφικό γήπεδο Πανόπουλου!

Ο ιδρυτής του Π.Φ.Ο. κ. Γιώργος Πανόπουλος με τον επί χρόνια πρόεδρο της ομαδας κ. Γιώργο Κοτσιλίμπα!

 

Όλη η επικαιρότητα