Ηλεία

Αμαλιάδα: «Ο μαθητής μπορεί να παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα»

Ακούστε το άρθρο

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κου Γιώργου Φωτεινοπούλου, όταν ενημερώθηκε από το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πατρίς”, ότι μαθητής σε γυμνάσιο της Αμαλιάδας, επειδή έχει πρόβλημα με το internet, αναγκάζεται να παρακολουθεί τα διαδικτυακά μαθήματα, σε ένα πεζοδρόμιο, έξω από ένα καφενείο ή απέναντι στην πλατεία Ανεμόμυλου στην είσοδο του χώρου όπου στεγάζονταν ο εμπορικός σύλλογος.

Όπως δήλωσε ο κος Φωτεινόπουλος, επικοινώνησε χθες το πρωί με τον διευθυντή του γυμνασίου στο οποίο είναι μαθητής ο νεαρός και άμεσα ο διευθυντής του σχολείου, βρήκε το παιδί και το προμήθευσε καταρχήν με κάρτα τηλεφωνίας (με δεδομένα) για να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματά του.

Κατόπιν επικοινώνησε και με τον πατέρα του μαθητή, ο οποίος του γνωστοποίησε ότι βαίνει προς λύση το πρόβλημα με το ρούτερ της οικίας, έτσι ώστε ο νεαρός μαθητής να μπορεί να συμμετέχει χωρίς πρόβλημα στην τηλεκπαίδευση.

Χαρακτηριστικά για το θέμα ο κ. Φωτεινόπουλος τόνισε: «Όταν ενημερώθηκα από την εφημερίδα γι’ αυτό το ζήτημα, πήρα από νωρίς το πρωί τηλέφωνο τους διευθυντές γυμνασίων της Αμαλιάδας, για να δω σε ποιο γυμνάσιο ανήκει αυτό το παιδί. Βρήκαμε σε ποιο γυμνάσιο πηγαίνει το παιδί και αμέσως πήγε ο διευθυντής του γυμνασίου και θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα γι’ αυτό, στο καφενείο όπου πράγματι βρήκε τον μαθητή.

Ο μαθητής δεν είχε ενημερώσει καθόλου το σχολείο για το πρόβλημα το οποίο αντιμετώπιζε και είπε στον διευθυντή μάλιστα ότι δεν έχει μονάδες για να μπει και να παρακολουθήσει τα μαθήματα.

Αμέσως ο διευθυντής αγόρασε στο παιδί μία κάρτα με δεδομένα για να μπορεί να τη χρησιμοποιεί, αμέσως μετά επικοινώνησε με τον πατέρα του μαθητή, που του τόνισε ότι πράγματι υπήρχε ένα πρόβλημα στο ρούτερ του σπιτιού, ότι έχει πάρει καινούργιο και περιμένει τον τεχνικό για να το φτιάξει. Ο διευθυντής μάλιστα επικοινώνησε και με τον πάροχο της κινητής τηλεφωνίας για το ρούτερ και το θέμα διευθετήθηκε εντός της ημέρας.

Έτσι το παιδί θα μπορεί από δω και πλέον να κάνει κανονικά την εκπαίδευσή του από το σπίτι».

Όλη η επικαιρότητα