Ηλεία Πολιτική

Δήλωση Αυγερινοπούλου για την αναβάθμιση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας – Πύργου με έργα οδικής ασφάλειας και την επικοινωνία με τον Υπ. Υποδομών

Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η εθνική οδός Πατρών – Πύργου θωρακίζεται με έργα οδικής ασφάλειας, συνολικού ύψους 30.000.000 ευρώ. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, καθώς το υφιστάμενο πεπαλαιωμένο δίκτυο αποτελεί έναν από τους πλέον επικίνδυνους δρόμους της Ελλάδας. 

Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος και είναι σε συχνή επαφή τόσο με το Υπουργείο όσο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε με την ευκαιρία της απόφασης τα κάτωθι:

«Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το κονδύλι των 30.000.000 ευρώ για έργα αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας του υφιστάμενου αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου έρχεται ως μια δικαίωση των πολιτών της  Ηλείας και ως υλοποίηση ενός απολύτως απαραίτητου έργου. Η θωράκιση του αυτοκινητοδρόμου είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και τη μετέπειτα χρήσή του ως δρόμου τοπικής κυκλοφορίας. Επικοινώνησα σήμερα με τον Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή, τον οποίο και ευχαρίστησα για την απόφασή του. Με διαβεβαίωσε, για ακόμα μια φορά, με αφορμή και αυτή την νεότερη επικοινωνία μας, ότι όχι μόνο το υπάρχον οδικό δίκτυο άμεσα θα αναβαθμιστεί, αλλά και ότι το τμήμα Πάτρα-Πύργος της Ολυμπίας Οδού θα ολοκληρωθεί. Η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες των πολιτών του Ν. Ηλείας και η Ηλεία μας είναι προτεραιότητα σε κυβερνητικό επίπεδο!»

Όλη η επικαιρότητα