Ηλεία

Δήμος Ήλιδας: Απλήρωτοι σε «Βοήθεια» και καθαρίστριες…

Ακούστε το άρθρο

3 μήνες απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι» δήμου Ήλιδας, οι οποίοι και «προχώρησαν» σε καταγγελία, ζητώντας  να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Η καταγγελία αναφέρει τα εξής: «Βάσει νόμου ο δήμος Ήλιδας οφείλει να δώσει την ετήσια επιχορήγησή του στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης του δήμου Ήλιδας η οποία υλοποιεί τη δομή Βοήθεια στο Σπίτι, καθώς επίσης και να ορίσει και υπάλληλο εκκαθαριστή.

Η πρόεδρός της Επιχείρησης κα Κοτσαύτη εδώ και 2 μήνες στέλνει συνεχώς όλα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία χάνονται στον δήμο, έχει έρθει πολλές φορές σε επαφή με τους αρμόδιους αντιδημάρχους Οικονομικών και Διοίκησης Προσωπικού και το μόνο που παίρνει είναι αναβλητικές απαντήσεις.

Το προσωπικό του Βοήθεια στο Σπίτι είναι 3 μήνες απλήρωτοι, από τον Αύγουστο του 2020 και αν δεν λυθούν τα προβλήματα αυτά δεν θα μπορεί να ενταχθεί στη νέα προγραμματική σύμβαση με την ΕΤΑ για τη συνέχεια του προγράμματος.

Παρακαλούμε πολύ ως υπάλληλοι αυτής της δομής και ως πολίτες να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες από το δήμο ενόψει των καταστάσεων που ζούμε σαν χώρα και ιδίως διότι είμαστε στην πρώτη γραμμή και δίπλα στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας και ΑΜΕΑ που μας έχουν τόσο ανάγκη όσο ποτέ».

Ερωτηθείς η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ήλιδας κα Αλεξία Κοτσαύτη, τόνισε ότι έχει κάνει έγκαιρα όλες τις απαραίτητες ενέργειες εγγράφως προς τον δήμο για την πληρωμή των εργαζομένων, ωστόσο κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα, δεν «αφήνουν» να προχωρήσει η διαδικασία, να οριστεί εκκαθαριστής και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Εξέφρασε δε, την πεποίθηση ότι εντός του Δεκεμβρίου θα έχει λυθεί το πρόβλημα, ενώ πρόσθεσε ότι μια ακόμη παράμετρος αυτής της καθυστέρησης αποτελεί η δρομολόγηση από την ΕΤΑ της μεταβολής των συμβάσεων των εργαζομένων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, κάτι που ουσιαστικά θα σημάνει την μονιμοποίηση προσωπικού του προγράμματος, οι οποίοι υπό αυτή την εργασιακή συνθήκη θα πληρώνονται απευθείας από τον δήμο.

Εν τω μεταξύ, έντονη είναι οι διαμαρτυρία και των καθαριστριών των σχολείων, οι οποίες όπως καταγγέλλουν δεν έχουν πληρωθεί από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Πρόκειται για 9 πλήρους απασχόλησης και 21 μερικής απασχόλησης, οι οποίες πληρώνονται με πιστώσεις που κατανέμονται στις σχολικές επιτροπές του δήμου.

Όλη η επικαιρότητα