Categories: Ηλεία

Δήμος Ήλιδας: Βιωματικό εργαστήρι στο Παλούκι στο πλαίσιο της δράσης «Αλλάζουμε την πόλη»

Share

Μαθητές των δυο ΕΠΑΛ της Αμαλιάδας, «μυήθηκαν» στο γκράφιτι

Στην τελική της φάση μπήκε η δράση «Αλλάζουμε την πόλη» στο Δήμο Ήλιδας, που στόχο έχει την αισθητική αναβάθμιση του Αλιευτικού Καταφυγίου στο Παλούκι και σημείων εντός της Αμαλιάδας.

Σήμερα, το ρόλο των καλλιτεχνών ανέλαβαν οι μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ Αμαλιάδας, οι οποίοι, από νωρίς το πρωί, με μεράκι, άλλαξαν την εικόνα στη μια πλευρά του λιμανιού. Η συνέχεια δίνεται την Παρασκευή όπου μαθητές σχολείων της πόλης θα ολοκληρώσουν το δικό τους κομμάτι στον τοίχο του λιμανιού, ενώ  η δράση «κλείνει» το Σαββάτο με τα  εικαστικά εργαστήρια  που λειτουργούν στον Δήμο Ήλιδας.

Πολύ σημαντικό στη συγκεκριμένη αυτή δράση, είναι και τα εικαστικά εργαστήρια που πραγματοποιούνται, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους της περιοχής να γνωρίσουν βιωματικά την «τέχνη του δρόμου» με τοιχογραφίες και άλλες τεχνικές.

Όπως ανέφερε η εκπαιδευτικός του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας κ. Δήμητρα Ζαρκάδα, «σήμερα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να δουν από κοντά αλλά και να συμμετέχουν στην δημιουργία ενός γκράφιτι. Τέτοιου είδους κινήσεις θα αγκαλιάζονται από το σχολείο μας και πάντα θα συμμετέχουμε».

Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των δυο ΕΠΑΛ της πόλης υποδέχθηκε ο υπεύθυνος των πολιτιστικών θεμάτων του Δήμου Ήλιδας κ. Βασίλης Καψής.

Την καλλιτεχνική δημιουργία και την πραγματοποίηση των βιωματικών εργαστηρίων θα αναλάβει η Art in Progress, μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, η οποία εδώ και μερικούς μήνες υλοποιεί αντίστοιχη δράση στη πόλη της Πάτρας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στα συγκεκριμένα εργαστήρια τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.