Ηλεία

Δήμος Ήλιδας: Πασχαλινό «Γεύμα Αγάπης» για 80 ωφελούμενους

Ακούστε το άρθρο

Ξεχωριστό ήταν και φέτος το Πασχαλινό τραπέζι για ωφελούμενους του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ήλιδας (ΚΗΦΗ), οι οποίοι βίωσαν για ακόμη μία φορά τα συναισθήματα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

Αλληλεγγύη και ανθρωπιά από αυτούς που για πολλοστή φορά έβαλαν στην άκρη το ‘εγώ’ και υπερίσχυσε το ‘εμείς’, σε μία προσπάθεια να κάνουν καλύτερες τις εορταστικές ημέρες για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του δήμου Ήλιδας.

“Σε εορταστικές ημέρες θέλουμε να υπάρχει φαγητό σε κάθε σπίτι, σε κάθε τραπέζι, θέλουμε να βλέπουμε ανθρώπους χαμογελαστούς και παρά τις αντίξοες συνθήκες βρίσκουμε τον τρόπο να κάνουμε το ‘θέλω’ πράξη” είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Ήλιδας κα Αλεξία Κοτσαύτη- Παπαζαφειροπούλου.

Συνεργασία και προγραμματισμός απέδωσαν τα μέγιστα και μπορεί λόγω υγειονομικών μέτρων να μην στρώθηκε το γιορτινό τραπέζι στο ΚΗΦΗ, διανεμήθηκε όμως το καθιερωμένο πλέον ‘Γεύμα Αγάπης’ σε 80 ωφελούμενους ανήμερα την ημέρα του Πάσχα.

Με την τήρηση των μέτρων προστασίας, οι ωφελούμενοι παρέλαβαν το φαγητό τους από το ΚΗΦΗ και έστρωσαν το γιορτινό τραπέζι στα σπίτια τους, ξέγνοιαστοι και με εορταστική διάθεση, απαλλαγμένοι από το άγχος και την αγωνία.

Οι προσφορές

Καθοριστικός παράγοντας για να πραγματοποιηθεί και αυτό το ‘Γεύμα Αγάπης’ έπαιξαν οι δωρεές και η εθελοντική προσφορά εργαζομένων και ιδιωτών, που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να ευχηθούν χρόνια πολλά σε όλους.

Σημαντική ήταν η συμβολή του αναπληρωτή Δημάρχου Ήλιδας και προέδρου του ΣΦΙΝΑ κ. Ανδρέα Παπαδάκου, ο οποίος διέθεσε σημαντικό χρηματικό ποσό για την προμήθεια προϊόντων για το Πασχαλινό τραπέζι.

Και πραγματικά το γεύμα ήταν πλουσιοπάροχο καθώς από τον μάγειρα κ. Αλέξη Μωραΐτη ετοιμάστηκαν εθελοντικά και διανεμήθηκαν 80 μερίδες αρνάκι με πατάτες στο φούρνο, ενώ προσφέρθηκαν γλυκό και τυρόπιτα από την κα Σία Πεντάζου.

Επίσης, ετοιμάστηκαν και διανεμήθηκαν 1.100 Πασχαλινά κουλούρια από την μαγείρισσα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Βιβή Κυβερνήτη και το προσωπικό του ΚΗΦΗ (την κα Σία, την κα Φιλιώ και την κα Λία), με την χρήση 300 αυτών προσφορά από την φάρμα του κ. Κωνσταντίνου Κοτσαύτη από την Ανδραβίδα, ενώ διατέθηκαν και κόκκινα αυγά στους ωφελούμενους.

Να σημειωθεί επίσης ότι τρόφιμα μακράς διαρκείας που είχαν συγκεντρωθεί από τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας (ΣΦΙΝΑ), διανεμήθηκαν σε άπορες οικογένειες του δήμου Ήλιδας, μαζί με είδη μαναβικής από την κα Μπάκουλη Δήμητρα.

Τρόφιμα προσέφεραν και εργαζόμενοι από την Διοικητική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας (Λουΐζα, Γιώτα και Ιωάννα). Επίσης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νίκος Σιαψάλης διέθεσε τρόφιμα από το κατάστημά του και διανεμήθηκαν επίσης σε άπορες οικογένειες.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ»…

“Πραγματικά δεν έχουμε λόγια να ευχαριστήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που συνέδραμαν την προσπάθειά μας. Η συμβολή τους είναι πολύτιμη και θέλουμε να τους μεταφέρουμε και το ‘ευχαριστώ’ από τους ωφελούμενους το οποίο εισπράξαμε απλόχερα την ημέρα της διανομής του γεύματος και κατά την παράδοση των τροφίμων. Το χαμόγελό τους και η ευγνωμοσύνη τους μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε και με τη βοήθεια όλων θα κάνουμε ότι καλύτερο για να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη” υπογράμμισε η κα Κοτσαύτη, η οποία ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.

Όλη η επικαιρότητα