Χωρίς κατηγορία

Δήμος Ήλιδας: Το «βαθύ κόκκινο» που μπερδεύει και… ανησυχεί!

Ακούστε το άρθρο

Δύσκολη μπορεί να χαρακτηριστεί η ερχόμενη εβδομάδα για την περιοχή του δήμου Ήλιδας, έχοντας οι πολίτες να αντιμετωπίσουν το… «βαθύ κόκκινο», στο οποίο μπήκε πλέον ο δήμος.

Και μέχρι χθες αναμένονταν το σχετικό ΦΕΚ, που θα αναφέρει ακριβώς τι θα ισχύει και στον δήμο Ήλιδας, οι πολίτες καλούνται να τηρούν με… ευλάβεια τα μέτρα, ενώ χθες μεγάλη ήταν η κινητοποίηση αστυνομίας και δημοτικής αστυνομίας στην λαϊκή αγορά για την τήρηση των μέτρων από πολίτες και πωλητές.

Πάντως, οι επαγγελματίες χθες δεν γνώριζαν με ποιο… «click» θα λειτουργούν στην εποχή του… «βαθέως κόκκινου», ευελπιστώντας να μην κλείσουν και πάλι τα μαγαζιά τους, μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα!

«Δεν έχουμε ακόμα καμία ενημέρωση για  το  σχετικό ΦΕΚ. Ευελπιστούμε να μην κλείσουμε.

Εάν κλείσουμε για μια ακόμη φορά θα μιλάμε για  ταφόπλακα της μικρομεσαίας επιχείρησης. Τα μαγαζιά θα καταστραφούν. Η διασπορά του ιού δεν γίνεται από τα μικρά μαγαζιά. Πρέπει να το καταλάβουν αυτό οι υπεύθυνοι.

Αυτό συμβαίνει στα πολυκαταστήματα και στις μεγάλες συγκεντρώσεις. Εδώ μιλάμε κυρίως για μαγαζιά μικρά που εξυπηρετούν ένα ή δύο άτομα. Ευελπιστούμε να μας αφήσουν ανοιχτούς…», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Νίκος Σιαψάλης.

Η  αλλαγή σε «βαθύ κόκκινο» πάντως  δεν επηρεάζει την επιστροφή των μαθητών του λυκείου  στο δήμο Ήλιδας, που θα γίνει κανονικά αύριο το πρωί.

Το κριτήριο που οδήγησε στη μεταβολή του επιπέδου «συναγερμού» στην περιοχή του δήμου Ήλιδας, είναι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανά χιλιάδες πληθυσμού. Στον δήμο Ήλιδας υπήρχαν μέχρι χθες 116 ενεργά κρούσματα, όταν π.χ. στις 30 Μαρτίου τα κρούσματα ήταν 79.

Γ. Λυμπέρης: «Πρέπει να προσέξουμε!»

Για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης τόνισε ότι πρέπει ο κόσμος όσο και αν έχει κουραστεί, να προσέξει και να τηρεί όλα τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό, ώστε να το ξεπεράσουμε το συντομότερο δυνατό.

Μάλιστα, το «βαθύ κόκκινο» του δήμου, το χαρακτήρισε «καμπανάκι», που θα πρέπει να αφυπνίσει όλους:

«Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμα φορά αυτό που λέμε εδώ και καιρό, ότι πρέπει να προσέξουμε! Τα περιστατικά ξεφεύγουν και πλέον υπάρχει μεγάλη αύξηση.  Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε αυτό με τον πιο εμφατικό τρόπο.

Το «καμπανάκι» ήδη χτύπησε. Την Δευτέρα που αρχίζουν τα μαθήματα στα λύκεια πρέπει όλοι  πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, μαθητές και καθηγητές. Όλοι μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Χρειάζεται αυξημένη προσοχή σε όλα τα πεδία και στις δραστηριότητες, αλλά κυρίως και μεγάλη προσοχή στις οικογένειες.

Οι νέοι άνθρωποι βγαίνουν, δεν τηρούν τα μέτρα στο μέτρο που πρέπει και μεταφέρουν μέσα στις οικογένειές τους τον ιό. Γι αυτό και βλέπουμε τα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας να έχουν γεμίσει με οικογένειες. Αυτό είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του τρίτου κύματος.

Θέλω επίσης να πω ότι εκτός από τα self και τα rapid test, πρέπει όλοι μας να αποδεχτούμε την χρησιμότητα των εμβολιασμών. Να συμμετάσχουμε  δηλαδή στην εμβολιαστική διαδικασία γιατί από ότι φαίνεται αυτή είναι και  η μοναδική διέξοδος για να ξεπεράσουμε τον ιό…», δήλωσε ο κ. Λυμπέρης.

Όλη η επικαιρότητα