Ηλεία

Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Άμεση η κινητοποίηση για την αποφυγή επέκτασης του Covid-19

Ακούστε το άρθρο

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι υπάρχουν ύποπτα κρούσματα και μετέπειτα επιβεβαιωμένα στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, τόσο σε υπαλλήλους στον δήμο, όσο και σε σχολικές μονάδες της περιοχής, τόσο ο Δήμαρχος κ. Σάκης Μπαλιούκος, όσο και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ξεκίνησαν έναν μεγάλο αγώνα για να μην επεκταθεί ο ιός περαιτέρω.

Παρότι ο covid-19 είναι ένας ύπουλος ιός, εντούτοις ο δήμος κατάφερε να περιορίσει τα φαινόμενα και πλέον είναι σχεδόν καθαρός, αφού τα δεύτερα και τα τρίτα δείγματα που έχουν παρθεί από τον ΕΟΔΥ έχουν βρεθεί αρνητικά, με τελευταία να είναι αυτά του μαθητή σε δημοτικό σχολείο, της καθαρίστριας επίσης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αρνητική είναι και η εκπαιδευτικός στο νηπιαγωγείο της Βρίνας.

Ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων έβγαλε αμέσως στους δρόμους και στις κεντρικές πλατείες τα συνεργεία του έτσι ώστε να απολυμανθούν όλοι οι δημόσιοι χώροι, προκειμένου να μην έχουμε μεγαλύτερο ξέσπασμα μετάδοσης του ιού, ενώ και οι ίδιοι οι κάτοικοι όλων των περιοχών του δήμου τήρησαν τις απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή ο δήμος να είναι σχετικά καθαρός και σιγά-σιγά να επιστρέψουν όλα στην καθημερινότητα.

Πάντως θα υπάρξουν τεστ για τον ιό και τις επόμενες ημέρες, για να μην μείνει τίποτα στην τύχη και μόνο όταν υπάρχει επιβεβαίωση από τον ΕΟΔΥ ότι είναι μηδενικά τα κρούσματα του ιού, θα επιστρέψουν όλοι οι υπάλληλοι στις θέσεις τους, τόσο στο δημαρχείο των Κρεστένων, όσο φυσικά και σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου που λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες.

Φυσικά η σημερινή κατάσταση και επειδή υπολειτουργούν οι υπηρεσίες και ιδίως η τεχνική υπηρεσία του δήμου, έχει φέρει πίσω κάποια έργα που ήταν να υλοποιηθούν, όμως στο προσεχές χρονικό διάστημα, πρόθεση του δημάρχου αλλά και των δημοτικών συμβούλων είναι να προχωρήσουν αυτά τα έργα έτσι ώστε να ξαναμπεί ο δήμος σε κανονικούς ρυθμούς.

Όλη η επικαιρότητα