Ηλεία

Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Δίνει τεράστια σημασία στην αναβάθμιση της Δημοτικής οδοποιίας

Ακούστε το άρθρο

Προχωρά η δημοτική οδοποιία, εσωτερική και Αγροτική, της Δ.Ε. Σκιλλούντος

Ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην αναβάθμιση της Δημοτικής οδοποιίας, τόσο της εσωτερικής, όσο και της Αγροτικής, προκειμένου να μπορούν οι κάτοικοι όλων των περιοχών του δήμου να μετακινούνται χωρίς πρόβλημα, τόσο στις καλλιέργειες τους, όσο και φυσικά μέσα στο δήμο.

Παρά τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος, μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να προχωρήσουν όλα τα έργα, έτσι ώστε καμία περιοχή του Δήμου να μην νοιώθει … αποκλεισμένη από την ανάπτυξη.

Μέσα στις τελευταίες αποφάσεις του δήμου ήταν και η έγκριση να προχωρήσει η δημοτική οδοποιία, εσωτερική και Αγροτική της Δ.Ε. ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΟΣ, που περιλαμβάνει αρκετές παρεμβάσεις σε όλες τις περιοχές.

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 74.400,00 €, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 10/2020 μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΚΑΠ επενδυτικών δαπανών ( πρώην ΣΑΤΑ ) και περιλαμβάνει τις εξής εργασίες: Βελτίωση τμημάτων οδοποιίας της Δημοτικής Ενότητας Σκιλλούντος και συγκεκριμένα των τοπικών κοινοτήτων Κάτω Σαμικού, Βρίνας, Γραίκα, Σκιλλούντος, Τρυπητής και Πλατιάνας.

Ήδη ο δήμος έχει αποφασίσει για την επιλογή αναδόχου εκτέλεσης του έργου την εταιρεία με την επωνυμία Γιαννικόπουλος Παναγιώτης με έδρα τον Πύργο και με προσφερθείσα μέση έκπτωση 12% και συνολική προσφερόμενη τιμή 65.472,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Θα ακολουθήσουν και άλλες κατακύρωσης έργων για όλες τις περιοχές του δήμου, πάντα σύμφωνα με τον υπάρχοντα προϋπολογισμό, ενώ διαρκώς ο κος Μπαλιούκος προσπαθεί να αυξήσει τον προϋπολογισμό με νέα κονδύλια και με νέες προτάσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όλη η επικαιρότητα