Ηλεία

Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: «Σε πλήρη ετοιμότητα για τις δασικές πυρκαγιές»

Ακούστε το άρθρο

Η νέα αντιπυρική περίοδος και ο συντονισμός των δράσεων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κος Σάκης Μπαλιούκος με  στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που είχαν ως  επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή της Π. Υ.  Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχο  κο. Ανδρέα Στεμπίλη.

Παρών στη συνάντηση ήταν επίσης  ο Διοικητής Πυροσβεστικών  Υπηρεσιών Ν. Ηλείας κ. Βασίλης Σολδάτος, ο αναπληρωτής Διοικητής της Π.Υ. Πύργου κος Νίκος Σμαρνάκης, ο νέος προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων κος Κωνσταντίνος Δρακόπουλος και ο αναπληρωτής του κος Θεόδωρος Νεοφώτιστος.

Στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε μια πρώτη γνωριμία του κου. Μπαλιούκου με το νέο Περιφερειακό Διοικητή της Π.Υ., ο οποίος επεσήμανε στο δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων πως γνώριζε ήδη  τις προσπάθειες που έχει καταβάλει επί σειρά ετών για την πρόληψη, αλλά και την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή.

Συγχρόνως ο κος Στεμπίλης ανέφερε  ότι η Υπηρεσία του βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με έμπειρο προσωπικό, τόσο σε επίπεδο Νομού, όσο και Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, με το οποίο υπάρχει διαρκής  συνεργασία.

Από την πλευρά του ο κ. Σ. Μπαλιούκος τόνισε ότι είναι δεδομένη αυτή η συνεργασία, με την εμπειρία που έχει αποκτηθεί στα τόσα χρόνια που η Δ.Α. βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, σε άμεση συνεργασία με το Κλιμάκιο  των Κρεστένων.

«Αυτά που μας χορηγεί το κράτος θα προσπαθήσουμε να τα αξιοποιήσουμε στο έπακρο, χωρίς να υπάρχει άλλοθι ότι δεν έχουμε χρήματα, κάτι που κάνουμε κάθε χρόνο με μηχανήματα και προσωπικό του δήμου» δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ο οποίος εξέφρασε την ανάγκη να αναβαθμιστεί το Κλιμάκιο της Κρέστενας σε Πυροσβεστικό Σταθμό, τη στιγμή που σαν υπηρεσία καλύπτει πολύ μεγάλη έκταση, ακόμα και από το δήμο Πύργου!

Προς αυτή την κατεύθυνση ζήτησε τη συμβολή του Διοικητή της Π. Υ.  Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης ο κος Κώστας Δρακόπουλος που είναι και πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κρεστένων, ανέφερε ότι ως προϊστάμενος του Π.Κ. θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην αντιπυρική προστασία, σε συνεργασία με τους προέδρους των χωριών και τους πολίτες, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είναι συλλογική η προσπάθεια, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα.

Ο κος Στεμπίλης  εξέφρασε την ικανοποίησή του  για το γεγονός πως ο κος Δρακόπουλος είναι επί σειρά ετών πρόεδρος  των Κρεστένων, λειτουργώντας σαν συνδετικός κρίκος  με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο επικεφαλής της Π.Υ. στη Δυτική Ελλάδα επισκέφτηκε και το Π.Κ. Κρεστένων όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπαλλήλους,  λέγοντας  ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία που υπάρχει κάθε χρόνο από το ίδιο μετερίζι με το δήμο και το δήμαρχο, για τον κοινό στόχο που είναι η προστασία των πολιτών.

Ακολούθως τα στελέχη της Π.Υ. αναχώρησαν για Ανδρίτσαινα όπου  επιθεώρησαν το Πυροσβεστικό  Κλιμάκιο,  στο οποίο γίνονται κάποιες τελευταίες εργασίες, ενώ επισκέφτηκαν  και άλλα πυροφυλάκια της περιοχής Κρεστένων, καθώς και της Φιγαλείας.

Όλη η επικαιρότητα