Ηλεία

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Η Βιβλιοθήκη του Χριστιανικού Νεανικού Ομίλου

Ακούστε το άρθρο

Έβαλε στόχο και τον έκανε πραγματικότητα.

Η συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Άγγελα Τζιούμα μέλος του τοπικού συμβουλίου της ΔΚ Ανδραβίδας πέτυχε με την βοήθεια δεκάδων εθελοντών, να επανιδρύσει την Βιβλιοθήκη Ανδραβίδας, αυτή τη φορά στο παλιό κτίριο του ΟΣΕ. Και με προσωπική εργασία μηνών, με τη βοήθεια εθελοντών και του δήμου η Βιβλιοθήκη είναι σχεδόν έτοιμη.

Στις 12 Μαρτίου, σύμφωνα με την κ. Άγγελα Τζιούμα « έγινε η μεταφορά της βιβλιοθήκης του Χριστιανικού Νεανικού Ομίλου Ανδραβίδας (ΧΝΟΑ) στο σταθμό του τρένου που ανακαινίζεται για να φιλοξενήσει τη δημοτική βιβλιοθήκη. Δημιουργός του ΧΝΟΑ ήταν ο αείμνηστος Γυμνασιάρχης Κων/νος Μπιλάλης, πατέρας του αειμνήστου γιατρού Δημητρίου Μπιλάλη.

Η βιβλιοθήκη είχε αρχικά τοποθετηθεί στην τότε Χριστιανική Εστία και λειτουργούσε ως δανειστική βιβλιοθήκη.

Μετά το θάνατο του Γυμνασιάρχη άρχισε η περιπλάνησή της. Φιλοξενήθηκε αρχικά για αρκετά χρόνια στο γραφείο μου, στο Γυμνάσιο Ανδραβίδας, ενώ ήμουν γυμνασιάρχης και κατόπιν στο Λαογραφικό Μουσείο. Μετά από 70 χρόνια, σήμερα μεταφέρθηκε στο σταθμό και βρίσκει και πάλι τη θέση της για το σκοπό που είχε κατασκευαστεί»

Προ ημερών η κ. Τζιούμα συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιάννη Λέντζα στο γραφείο του στο δημαρχείο στα Λεχαινά. Η ίδια δήλωσε: “Μέσα σε ένα ιδιαίτερο ζεστό και ανθρώπινο κλίμα, επισκέφτηκα τον δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης, κ. Λέντζα Γιαννη και τον ενημέρωσα για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για το στήσιμο της δημοτικής βιβλιοθήκης στο χώρο του σταθμού του τρένου. Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση αποφασίσαμε ανάμεσα στα άλλα και για τη διαμορφωση του περιβάλλοντος εξωτερικού χώρου”.

Όλη η επικαιρότητα