Ηλεία

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Αρνητικά τα 51 τεστ στη Λαμπεία και τα 25 στην Αγία Τριάδα

Ακούστε το άρθρο

Μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα εκπαιδευτικού προερχόμενου από την Αχαΐα στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Λαμπείας, ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποίησε  την Παρασκευή26 Φεβρουαρίου τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtest) Covid-19.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 51 τεστ σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, μεταφορείς, καθαρίστριες, σχολικούς τροχονόμους και άλλους πολίτες εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Όλα τα τεστ έβγαλαν αρνητικά αποτελέσματα. Αντίστοιχα, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν τεστ στην Κοινότητα Αγίας Τριάδας, μια από τις πύλες εισόδου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στο ορεινό τμήμα του. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 25 τεστ σε κατοίκους της περιοχής και διερχόμενους πολίτες, τα αποτελέσματα των οποίων βγήκαν αρνητικά.

Παρόντες στις διαδικασίες διενέργειας των τεστ ήταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Βασίλης Αρβανίτης που είχε τον συντονισμό δράσεων, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Λασιώνος κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Μπενέτσης και στη Λαμπεία η τοπική σύμβουλος κα Βασιλική Ηλιοπούλου, ως εκπρόσωπος του Τοπικού Συμβουλίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρβανίτης την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαρτίου θα διενεργηθούν νέα τεστ στο Πελόπιο από τις 9 το πρωί έως τη 1 μ.μ. στον χώρο του Μπαντούνειου Πολιτιστικού Κέντρου. Οι δημότες που θα υποβληθούν στην εξέταση θα πρέπει να έχουν στείλει για τη μετακίνησή τους μήνυμα στο 13033 επιλέγοντας την περίπτωση 1, να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Όλη η επικαιρότητα