Ηλεία

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Αρνητικά όλα τα rapidtests στο Στρέφι

Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα δωρεάν rapidtests (drivethrough)μέσα από το αυτοκίνητο στο Στρέφι, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου2021, μια δράση που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρισκόταν από τις 9 π.μ. έως τις 1 μ.μ. στον δρόμο έξω από το πολυκατάστημα MegaBazaar στο Στέφι. Πραγματοποιήθηκαν 59 συνολικά τεστ, όλα αρνητικά. Υποβλήθηκαν σε τεστ δημότες από τις Κοινότητες Στρέφι, Σμίλα -Καρούτες, Πελόπιο, Πλάτανο, Ηράκλεια και Πουρνάρι, καθώς και διερχόμενοι πολίτες.

Η παρουσία της ΕΛΑΣ καθ’ όλη τη διάρκεια των ελέγχων διασφάλισε την ομαλότητα της διαδικασίας. Στη διαδικασία παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ενώ την επίβλεψη και τον συντονισμό είχε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Αρβανίτης. Παρούσα ήταν επίσης και η πρόεδρος της Κοινότητας Στρεφίου, κα Αθανασία Κούρβα.

Όπως δήλωσε ο κ. Αρβανίτης, προσεχώς, το πρόγραμμα δωρεάν rapidtestμέσα από το αυτοκίνητο θα συνεχιστεί και στις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Συγκεκριμένα, η επόμενη δράση θα είναι στο Χελιδόνι, την προσεχή Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, από τις 9 π.μ. έως τις 1 μ.μ. όπου μπορούν να υποβληθούν σε τεστ κάτοικοι από τις Κοινότητες Χελιδονίου, Κρυονερίου, Καυκανιάς και Νεράιδας, καθώς και όσοι διερχόμενοι πολίτες το επιθυμούν.

Όλη η επικαιρότητα