Categories: Ηλεία

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Εργαστήριο εικονογράφησης παιδικού παραμυθιού

Share

«Αν θέλετε το παιδί σας να γίνει έξυπνο διαβάστε του παραμύθια», συνήθιζε να λέει ο Αϊνστάιν!

«Μόνο με παραμύθια κατακτώνται οι άνθρωποι», έλεγε ο Γ. Τσαρούχης στους μαθητές του!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συμβολή του παραμυθιού στην ανάπτυξη, εκπαίδευση, κοινωνική συμπεριφορά, αλλά και στη συναισθηματική ωρίμανση του παιδιού είναι πολλαπλή και ανεκτίμητη.

Αυτό το καταλαβαίνουμε όλοι και για αυτό προσπαθούμε να εντάξουμε το παραμύθι σαν τρόπο διασκέδασης, ψυχαγωγίας, αλλά και μάθησης στα παιδιά, από πολύ μικρή, ακόμη και βρεφική ηλικία!

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας,  αναγνωρίζοντας την αξία του παραμυθιού αλλά και του να περνάμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας, διοργανώνει στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων που στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους) ένα διαδραστικό εικαστικό εργαστήριο εικονογράφησης παιδικού παραμυθιού για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας

Άραγε υπάρχει καλύτερο δώρο για τα παιδιά από μια καινούρια εμπειρία διασκέδασης, μάθησης και αυτοέκφρασης; Ειδικά αν μάλιστα την μοιραστούμε μαζί του;

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κα Ρόη Αντωνοπούλου, επισήμανε:

«Τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο φανταστικό χώρο του βιβλίου, θα διευρύνουν τις γνώσεις τους, θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, τα ενδιαφέροντά τους, θα απελευθερώσουν τη φαντασία τους, θα εκφράσουν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους, θα αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και θα μυηθούν στην μαγική τέχνη της εικονογράφησης»

Με την βοήθεια εικαστικού τα παιδιά θα  έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν με διαδραστικό τρόπο κάθε στάδιο αυτής της μοναδικής τέχνης. Από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίησή της με σχέδιο και χρώμα μέσω δημιουργικού παιχνιδιού! Χρησιμοποιώντας απλά σχήματα στην αρχή ο ζωγράφος θα σχεδιάζει μαζί με τους μικρούς εικονογράφους τη μορφή των ηρώων ή των αντικειμένων από τα παραμύθια που θα επιλέξουν.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Για περισσότερες  πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή σας,  οι  ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2621030087-6985893923 ή να επικοινωνούν μέσω του email: tebaarxaiaolympia@gmail.com