Ηλεία

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στο Κακοτάρι

Ακούστε το άρθρο

Ένα σημαντικό έργο που θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τους κτηνοτρόφους τριών Κοινοτήτων του ορεινού τμήματος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, η ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου από Κακοτάρι προς Κρυόβρυση, σε μήκος 2.500 μέτρων, ολοκληρώθηκε και δόθηκε για χρήση.

Η ασφαλτόστρωση αφορά τμήμα του δρόμου από ταβέρνα Κρυόβρυσης προς Ζωοδότη, έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Το έργο, το οποίο υλοποιήθηκε από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, είναι ένας δρόμος που χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά από κτηνοτρόφους και αγρότες, καθώς στην περιοχή υπάρχουν αρκετές κτηνοτροφικές μονάδες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Ο δρόμος έχει πλάτος 6 μέτρα, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, με διατήρηση της υφιστάμενης χάραξης. Εκτός από ασφαλτόστρωση του τμήματος, κατασκευάστηκαν όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά τεχνικά έργα για την αποχέτευση ομβρίων υδάτων, όπως επίσης και έργα οδικής σήμανσης. Να σημειωθεί ότι ένα τμήμα του δρόμου, μήκους 3.128 μέτρων, είχε υλοποιηθεί το 2008 με χρηματοδότηση του Γ΄ Κ.Π.Σ.

Την πορεία των εργασιών επιθεώρησε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Παναγιώτη Φλέσσα και Βασίλη Αρβανίτη, τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Λύσσανδρο Παναγόπουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Αθανάσιο Κατσαντώνη και τον πρόεδρο της Κοινότητας Κακοταρίου κ. Ανδρέα Θεοδωρόπουλο.  

«Η μέριμνα για τις ορεινές περιοχές του Δήμου μας αποτελεί μια από τις άμεσες προτεραιότητές μας», δήλωσε ο κ. Γεωργιόπουλος, τονίζοντας: «Το έργο δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και εμείς το υλοποιήσαμε με συνέπεια και ευθύνη, ώστε να το παραδίδουμε στους κατοίκους της περιοχής στον κατάλληλο χρόνο. Υπολείπεται, βέβαια, ένα τμήμα ισόμηκες για την ασφαλτόστρωση του συνόλου του δρόμου και ήδη αναζητούμε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να το εντάξουμε.  Όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο δρόμος, οι κτηνοτρόφοι και οι καλλιεργητές των Κοινοτήτων Κακοταρίου, Τσιπιάνων και Κρυόβρυσης θα έχουν άνετη και απρόσκοπτη πρόσβαση στις εκμεταλλεύσεις τους, ένα σημαντικό ζήτημα για την διευκόλυνση της καθημερινότητας και της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή. Θα αποτελέσει επίσης και ένα ουσιαστικό κίνητρο για την παραμονή των νέων στην περιοχή, κάτι που επιθυμούμε διακαώς, ως Δημοτική Αρχή».

Όλη η επικαιρότητα