Ηλεία

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Παρεμβάσεις για την αξιοποίηση του Αθλητικού Κέντρου Στρεφίου

Κερκίδες και νομιμοποίηση των αποδυτηρίων.
Ακούστε το άρθρο

Στην αξιοποίηση του Αθλητικού Κέντρου στο Στρέφι θα προχωρήσει ο Δήμος με παρεμβάσεις και μελέτες προκειμένου να γίνει χρηστή η λειτουργία του μετά και τις επισημάνσεις πολιτών για την αναγκαιότητα εργασιών που θα έχουν ως στόχο την ανάδειξή του και την διάθεση του στους κατοίκους του δήμου.

Όπως είναι ήδη γνωστό έχει γίνει η νομιμοποίηση των αποδυτηρίων με το νόμο περί αυθαιρέτων, διευθετώντας έτσι μία εκκρεμότητα τουλάχιστον μίας δεκαετίας.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας οι τελευταίες παρεμβάσεις είχαν γίνει το 2007 και από τότε είχαν αφεθεί πολλά ζητήματα σε εκκρεμότητα τα οποία σιγά-σιγά διευθετούνται προκειμένου να μπορέσει και πάλι το αθλητικό κέντρο να αποτελέσει χώρος δραστηριοτήτων για τους νέους της περιοχής και όχι μόνο.

Ο Δήμος βρίσκεται στην διαδικασία ανεύρεσης μελετητή προκειμένου να προχωρήσει στην καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στο Αθλητικό Κέντρο και να προτείνει τα έργα που πρέπει να γίνουν ώστε να καταστούν λειτουργικά τα γήπεδα του τένις, μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Επισημάνσεις

Κάτοικοι της περιοχής ζητούν να γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου το αθλητικό κέντρο να καταστεί χρηστικό για την νεολαία της περιοχής και όχι μόνο.

“Στενοχωριέμαι πάρα πολύ επειδή βλέπω το αθλητικό κέντρο Στρεφίου να μην χρησιμοποιείται από τον κόσμο. Ο χώρος αυτός έχει γήπεδα μπάσκετ, βόλευ, τένις, ποδόσφαιρο και παιδική χαρά. Πριν από αρκετά χρόνια δάσκαλοι και νηπιαγωγοί από τον Πύργο μας ενημέρωναν ότι θα επισκεφθούν το αθλητικό κέντρο με τα παιδιά για να διασκεδάσουν και να περάσουν ευχάριστα. Μάλιστα αρκετές φορές έφερναν και ψησταριές μαζί τους και έψηναν σουβλάκια. Το διασκέδαζαν τα παιδιά. Υπήρχε ζωή. Τότε η κεντρική είσοδο όμως ήταν κλειστή ενώ τώρα είναι ανοιχτή όλο το 24ώρο. Όπως βλέπεται και εσείς είναι εμφανή τα σημάδια στους  αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα της μη επαρκούς φροντίδας. Εκείνο που ζητάμε είναι να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στο Αθλητικό κέντρο και να κάνουν  τις εργασίες που απαιτούνται ώστε να δούμε και πάλι κόσμο να χρησιμοποιεί και πάλι τους αθλητικούς χώρους”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Διονύσιος Καρανικολός κάτοικος της περιοχής και πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Στρεφίου.

Δήμος Αρχ Ολυμπίας: “Έχουμε προγραμματίσει την αξιοποίησή του”

Από την πλευρά του Δήμου έγινε γνωστό πως από το 2007 είχαν να γίνουν παρεμβάσεις στο Αθλητικό Κέντρο και πως η νυν Δημοτική Αρχή αφού προχώρησε στην νομιμοποίηση των αποδυτηρίων, βρίσκεται ήδη στην αναζήτηση μελετητή για να κάνει το χώρο χρηστικό.

“Μας ευχαριστεί το γεγονός, τόσο εμένα όσο και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ Χάρη Σπηλιόπουλο, που οι συνδημότες μας θέτουν προβληματισμούς και μας παροτρύνουν έστω και μέσω του τύπου, σε παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τις αθλητικές υποδομές του Δήμου μας.  Βέβαια το πρόβλημα αυτό είναι ένα πρόβλημα πάνω από δεκαετία, αλλά φαίνεται ότι οι υψηλές προσδοκίες της νυν Δημοτικής Αρχής, είναι ικανές να δώσουν λύση σε χρόνια προβλήματα και θα δώσουν.

Ήδη τη χρονιά που πέρασε  ο Δήμος μας προέβη στη νομιμοποίηση των αποδυτηρίων με το νόμο των αυθαιρέτων, εντάσσοντάς το στην εργολαβία των 366.000 ευρώ, για την οποία έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης της, από την οποία αναδείχθηκε ανάδοχος ο κ Γεωργαλής που έχει ανακηρυχθεί όπως προβλέπει  ο νόμος.

Θα κατασκευαστεί η κερκίδα και το έργο αυτό θα αρχίσει να υλοποιείται εντός του διμήνου, ενώ  ένα μέρος των χρημάτων της  εργολαβίας  των 832.000 ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις που δημοπρατείται στα τέλη του μηνός, θα αξιοποιηθεί στο Στρέφι, αλλάζοντας την εικόνα αυτή που κανένα δεν χαροποιεί.

All-focus

Πέρα όμως από αυτά, επειδή ο χώρος είναι πολύ μεγάλος, η Δημοτική Αρχή είναι σε φάση αναζήτησης μελετητή έτσι ώστε να καταφέρουμε να φτιάξουμε κουλουάρ, γήπεδα τένις και γήπεδα μπάσκετ, μέσα από μία ολοκληρωμένη μελέτη, με στόχο να κατασκευαστεί ένα αθλητικό κέντρο που να αφήνει έντονο το κοινωνικό αποτύπωμα στην είσοδο του Δήμου μας”, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ Παναγιώτης Φλέσσας.

Όλη η επικαιρότητα