Ηλεία

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία προϋπολογισμού 458.000 ευρώ

Ακούστε το άρθρο

Υπεγράφη  από τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο η σύμβαση  για την υλοποίηση του έργου που αφορά τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 458.707,68 ευρώ με τον ανάδοχο του έργου Κωνσταντίνο Βινατσέλα.                  

Η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» πρώην «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και η συνολική χρηματοδότηση που έχει διασφαλίσει από το πρόγραμμα ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας για την αγροτική οδοποιία φθάνει τις 868.000 ευρώ σύμφωνα με την μελέτη που έχει εκπονηθεί.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας και ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση είναι 365 μέρες.

Οι εργασίες προβλέπουν παρεμβάσεις στους αγροτικούς δρόμους σε όλη την έκταση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που έχουν υποστεί φθορές και η πρόσβαση σε αυτούς δεν είναι εύκολη.

Παράλληλα όπως είναι ήδη γνωστό ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στο σύνολο της έκτασης τους είναι αγροτικός με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος να καλύπτεται από καλλιεργήσιμες εκτάσεις όπου σε πολλές περιπτώσεις η πρόσβαση των αγροτών σε αυτές μόνο εύκολη δεν είναι.

Με την υπογραφή της σύμβασης αυτής προβλέπεται η αποκατάσταση της προσβασιμότητας στους δρόμους που χρησιμοποιούνται για να μπορέσουν οι αγρότες να φθάσουν στις καλλιέργειές τους.

Όλη η επικαιρότητα