Ηλεία

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Σύσκεψη για το παγκόσμιο συμπόσιο του CISM το φθινόπωρο με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του ΑΣΑΕΔ

Ακούστε το άρθρο

Θέματα σχετικά με τη διοργάνωση του Διεθνούς Επιστημονικού Συμποσίου του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού – Conseil International du Sport Militaire (ΔΣΣΑ-CSIM), που θα γίνει τον Νοέμβριο στην Αρχαία Ολυμπία, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή 14 Μαΐου στο Δημαρχείο της πόλης.

Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Διεθνών θεμάτων, κ. Χάρη Σπηλιόπουλου και αντιπροσωπείας του Ανώτατου Συμβούλιου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) με επικεφαλής τον Διευθυντή του, κ. Σπύρο Ανδριόπουλο, παλιό πρωταθλητή Μαραθωνίου δρόμου. Πιο συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας και οργάνωσης του συμποσίου, το οποίο θα γίνει στις υπό ανακαίνιση εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Ο κ. Γεωργιόπουλος καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία του ΑΣΑΕΔ τους ευχαρίστησε που επέλεξαν την Αρχαία Ολυμπία για την διεξαγωγή του συμποσίου και δεσμεύθηκε ο Δήμος να κάνει το καλύτερο που μπορεί για να ικανοποιήσει τους συμμετέχοντες. Αναφέρθηκε επίσης στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει εδώ και αρκετούς μήνες μεταξύ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του ΑΣΑΕΔ.

Από την πλευρά του ο κ. Ανδριόπουλος τόνισε ότι το ΑΣΑΕΔ θέλει να συνεχιστεί η καλή συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στην επιτυχία του σημαντικού αυτού διεθνούς συμποσίου, με τη συμμετοχή στελεχών – πρώην πρωταθλητών απ’ όλες τις χώρες του κόσμου. Τόνισε ακόμη ότι φιλοσοφία του CISM είναι οι στρατιώτες να συναντούνται, όχι στο πεδίο των μαχών, αλλά στον στίβο, κάτι που εναρμονίζεται με το πνεύμα της ολυμπιακής εκεχειρίας που πρεσβεύει αυτός ο τόπος.

Τέλος, ο κ. Σπηλιόπουλος, με αφορμή την επανεκκίνηση του τουρισμού την ημέρα της συνάντησης, στάθηκε στο αισιόδοξο μήνυμα που εκπέμπει για την περιοχή η πραγματοποίηση του συμποσίου σε μια εποχή κάμψης της τουριστικής κίνησης, λόγω της πανδημίας. Αναφέρθηκε επίσης και σε άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες του ΑΣΑΕΔ στην Ολυμπία, κατά το παρελθόν, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν προσεχώς πολύ ενδιαφέροντα γεγονότα και εκδηλώσεις στην περιοχή.

Το συμπόσιο, που θα γίνει από 31 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου, είναι ενταγμένο στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η Ελληνική αντιπροσωπεία του CISM, θέλοντας να στρέψει το βλέμμα όλου του κόσμου στην Ελλάδα, διοργανώνει το συμπόσιο αυτό στην Αρχαία Ολυμπία, κοιτίδα του Ολυμπισμού και έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, για την ανάδειξη πτυχών της παγκόσμιας ιστορίας και τη συμβολή του νέου Ελληνικού κράτους στην ανάπτυξη του Ολυμπισμού και των Ολυμπιακών αξιών στη σύγχρονη εποχή, όπως την οραματίστηκε ο βαρόνος Πιερ ντε Κουμπερτέν.

All-focus

Όλη η επικαιρότητα