Ηλεία

Δήμος Αρχαίας Ολυμπιάς: Στην Αρχαία Ολυμπία το Σάββατο 29 Μαΐου ο ποδηλατικός γύρος «Θυσίας»

Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας είναι  συνδιοργανωτής στον 2ο Αγώνα αντοχής του 43ου Ποδηλατικού Γύρου «ΘΥΣΙΑΣ» που διοργανώνει ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών το Σάββατο 29 Μαΐου 2021.

Ο αγώνας, που γίνεται με την έγκριση και με τους όρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, θα έχει αφετηρία την Κάτω Αχαΐα και τερματισμό τον κεντρικό πεζόδρομο Αρχαίας Ολυμπίας, μια διαδρομή συνολικού μήκους 116 χιλιομέτρων. Ο αγώνας είναι ΛΙΓΚΑ και θα είναι κριτήριο για τις Εθνικές ομάδες αλλά και για την συμμετοχή των αθλητών στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Είναι ενταγμένος στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία ενώ συμπίπτει και με την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, το 1971.

Για τον αγώνα δηλώσεις έκανε ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, τονίζοντας:

«Η Αρχαία Ολυμπία, ως μήτρα αθλητισμού και πολιτισμού, υποδέχεται την πρώτη μαζική αθλητική εκδήλωση μετά το παρατεταμένο lockdown, λόγω της πανδημίας. Οφείλουμε να παρέχουμε την υποστήριξή μας στα Ολυμπιακά αθλήματα όπως η ποδηλασία, μέσα στα πλαίσια των πρωτοβουλιών μας για ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, κάτι που αποτελεί πάγια επιδίωξη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης. Περισσότεροι από 110 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, άνδρες και έφηβοι, θα βρεθούν στην Ολυμπία μαζί με τους συνοδούς τους, μέσα σε ασφαλή μέτρα πρόληψης, δίνοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα στην πόλη. Ο Δήμος μας θα παραθέσει γεύμα προς τιμή τους καθώς και κάθε δυνατή υποστήριξη, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (Εμπορικό Σύλλογο, Ένωση Ξενοδόχων, «Ολυμπιονίκη», ΑΟΛΜΟ). Ευελπιστούμε ότι αυτός ο αγώνας θα είναι η απαρχή για πολλά ακόμη αθλητικά events στην Αρχαία Ολυμπία, στο προσεχές μέλλον».

All-focus

Όλη η επικαιρότητα