Αχαϊα

Δήμος Δυτικής Αχαΐας-«Μυλωνάς: Να έχετε έτοιμα βυτία με νερό και τα τρακτέρ»

Ακούστε το άρθρο

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι παρούσα αυτές τις κρίσιμες ώρες συναισθανόμενη το βάρος της ευθύνης της» ανέφερε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) που συνεδρίαση το Σάββατο (7/8/21) στα Λουσικά.

Ο Δήμαρχος αφού πρώτα ευχαρίστησε τους προέδρους των κοινοτήτων για

τη μεγάλη συμμετοχή τους στη συνέχεια τους ζήτησε να επιμείνουν στα εξής

σημεία:

·        Να ενεργοποιήσουν τις ομάδες πυρασφάλειας στις Κοινότητές τους και να είναι σε πλήρη επιφυλακή. Να αποκλείσουν την πρόσβαση στα δάση, να είναι συνέχεια τα επικίνδυνα σημεία υπό το άγρυπνο βλέμμα τους για να αποθαρρύνουν τους τυχόν εμπρηστές.

·        Να προβούν σε καταγραφή των ευπαθών ομάδων με αναπηρία.

·        Να ορίσουν ένα ασφαλές σημείο συγκέντρωσης στις Κοινότητες σε περίπτωση πυρκαγιάς.

·        Να τονίσουν ότι το νερό  είναι διπλά απαραίτητο τώρα και ότι δεν πρέπει να γίνεται αλόγιστη χρήση του.

·        Να έχουν άμεση επικοινωνία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, ή σε υπόνοια αυτής.

Ο Δήμαρχος ζήτησε επίσης ζήτησε επίσης να ενημερωθούν οι δημότες ώστε να έχουν έτοιμα βυτία με νερό και διαθέσιμα τα τρακτέρ τους. «Ο καύσωνας θα συνεχίσει» τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες των χωριών μας και να λειτουργήσουμε συλλογικά υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Πρέπει επίσης να δείξουμε το σεβασμό μας στους εθελοντές και να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και κυρίως όλα πρέπει να γίνονται κάτω από τις οδηγίες της Πυροσβεστικής».

Από την πλευρά του ο διοικητής της Πυροσβεστικής στη ΒΙ.ΠΕ. Βασίλης  Μαρτζάκλης  ευχαρίστησε τους εθελοντές, αναφέροντας ότι οι υπηρεσίες τους είναι πραγματικά πολύτιμες. Είπε πως είναι ευθύνη και υποχρέωση των Προέδρων να προστατέψουν τα χωριά τους. Ζήτησε να έχουν πάντα τα τηλέφωνα τους ανοιχτά, τα χωριά τους έτοιμα με ορισμένους ασφαλείς χώρους εκκένωσης και τους κατοίκους ενήμερους. Φέτος έχουμε πόλεμο κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ο Χρήστος Λαμπρόπουλος, διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας υπογράμμισε πως «πιστεύουμε ότι αν συμβεί κάτι κακό, μαγικά θα έρθουν δυνάμεις να μας σώσουν. Εμείς είμαστε οι δυνάμεις. Κουραζόμαστε, εξαντλούμαστε, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Έχουμε πολλές απόπειρες εμπρησμού. Όταν βλέπετε περίεργες κινήσεις» συμπλήρωσε, «να μας ενημερώνετε αμέσως, εσείς ξέρετε τα χωριά σας καλύτερα από όλους» κατέληξε.

Στη σύσκεψη πήραν επίσης μέρος οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ταπεινός και Άγγελος Καρατζάς, οι περισσότεροι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, οι εθελοντές του ΣΕΔΙΠ και του Φυσιολατρικού Συλλόγου Μόβρης «Άρια».

Όλη η επικαιρότητα