Αχαϊα

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: «Σπύρος Μυλωνάς με πλήρη ατζέντα στο Στέλιο Πέτσα»

Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε αργά σήμερα (12/7) το μεσημέρι η συνάντηση του Δήμαρχου Δυτικής Αχαΐας Σπύρου Μυλωνά με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Σε ότι αφορά τα έργα του Δήμου για τα οποία έχουν υποβληθεί προτάσεις ένταξής στο πρόγραμμα «Τρίτσης» συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ ο υπουργός ανέφερε στο Δήμαρχο ότι εφόσον οι προτάσεις βρίσκονται εντός των ορίων που υφίστανται με βάση το μέγεθος του Δήμου, θα υπαχθούν όλες στο πρόγραμμα. Για την ακρίβεια θα προηγηθεί η ένταξη των έργων αγροτικής οδοποιίας εντός του προσεχούς διμήνου ενώ η ένταξη όλων των υπολοίπων προτάσεων θα γίνει μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα που δημιουργούνται στον προϋπολογισμό του Δήμου από τις συνεχείς δικαστικές αποφάσεις για εξόφληση παλαιοτέρων οφειλών ο Υπουργός άκουσε θετικά το αίτημα για μια έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου με ποσόν ύψους, κατ’ αρχήν, 160.000 ευρώ, η οποία θα επιτρέψει στο Δήμο την κανονική εκτέλεση του προϋπολογισμού του.

Θετική επίσης ήταν η στάση του Υπουργού για προσλήψεις προσωπικού στο Δήμο. Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος στάθηκε στην εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη του Δήμου για περίπου δέκα προσλήψεις μηχανικών και οικονομολόγων, πέραν του γενικότερου προβλήματος και της ανάγκης κάλυψης βασικών αναγκών του Δήμου. «Είναι επείγουσα η ανάγκη απορρόφησης κοινοτικών πόρων αλλά για να επιτύχουμε αυτόν ο στόχο χρειαζόμαστε κατάλληλο προσωπικό» υπογράμμισε ο Δήμαρχος ενώ ο υπουργός από την πλευρά έδειξε αντίληψη του προβλήματος και πρόθεση αντιμετώπισής του.

Τέλος ο Δήμαρχος έθεσε στον υπουργό το ζήτημα των οφειλών της ΔΕΥΑΔ προς τη ΔΕΗ από τις καταναλώσεις ρεύματος των αντλιοστασίων. Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΔ οφείλει ήδη προς τη ΔΕΗ περίπου 1,6 εκατ. ευρώ, χρέος που αποτελεί θηλιά στο λαιμό της επιχείρησης. Ο υπουργός ενημέρωση το Δήμαρχο ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλές ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα και πως το Υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ για κεντρική ρύθμιση του προβλήματος.

Νωρίτερα ο Σπύρος Μυλωνάς συναντήθηκε με το Μανόλη Γραφάκο, γενικό γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αρμοδιότητα τη διαχείριση Αποβλήτων. Ο Σπύρος Μυλωνάς παρουσίασε στο γενικό γραμματέα στο σχέδιο του Δήμου για τη δημιουργία σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, για τη δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης και για την ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του τομέα καθαριότητας του Δήμου και τη σχετική πρόταση του Δήμου που έχει κατατεθεί στο πρόγραμμα «Τρίτσης».

Ο Μανόλης Γραφάκος από την πλευρά του εξέφρασε στο Δήμαρχο την πρόθεσή του να υποστηρίξει κεντρικά την πρόταση του Δήμου και ταυτόχρονα έθεσε στη διάθεση του Δήμου την τεχνογνωσία του Υπουργείου σε αυτά τα ζητήματα.

«Είναι ένας κύκλος επαφών που αποδείχτηκαν χρήσιμες σε ότι αφορά κρίσιμα ζητήματα του Δήμου μας» ανέφερε σε δηλώσεις ο Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Αποτελεί υποχρέωσή μου η συνεχής παρουσία στα συναρμόδια υπουργεία για την προώθηση των προβλημάτων του Δήμου και οφείλω να δηλώσω ικανοποιημένος από τις σημερινές μου επαφές οι οποίες και θα συνεχιστούν», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Όλη η επικαιρότητα