Αχαϊα

Δήμος Ερυμάνθου: Ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας με την προμήθεια ενός νέου και σύγχρονου απορριμματοφόρου

Ακούστε το άρθρο

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση ενίσχυσης της υπηρεσίας καθαριότητας που αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής Ερυμάνθου επετεύχθη με την προμήθεια ενός νέου και σύγχρονου απορριμματοφόρου, χωρητικότητας 16 κυβικών.

Η προμήθεια έγινε με χρηματοδότηση 150.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Το νέο απορριμματοφόρο θα μπει σύντομα στη «μάχη» της αποκομιδής των σκουπιδιών, ενισχύοντας τα υφιστάμενα δρομολόγια.

Να σημειωθεί, πως ο Δήμος πέρυσι προμηθεύτηκε 120 καινούριους κάδους, οι οποίοι έχουν ήδη διανεμηθεί στα χωριά, ενώ αναμένονται άλλοι τόσοι προκειμένου να αντικαταστήσουν τους κατεστραμμένους, αλλά και να τοποθετηθούν σε σημεία που σήμερα δεν υπάρχουν. Σκοπός είναι να αλλάξει η εικόνα σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου, με την συμβολή πάντα και των ίδιων των δημοτών.

Επίσης, η υπηρεσία καθαριότητας έχει ενισχυθεί και με τρία άτομα προσωπικό, τα οποία προσελήφθησαν πρόσφατα μετά από σχετικές ενέργειες της δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ερυμάνθου, Θεόδωρο Μπαρή «προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας, μιας ανταποδοτικής υπηρεσίας που αποτελεί σημείο αιχμής για την εικόνα των χωριών μας. Η καθαριότητα εκτός από θέμα δημόσιας υγείας, αντανακλά και τον πολιτισμό μας. Γι’ αυτό με συντονισμένες ενέργειες αξιοποιήσαμε την δυνατότητα χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Φιλόδημος και καταφέραμε να προμηθευτούμε ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο που αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την υπηρεσία. Η απόκτηση του νέου απορριμματοφόρου προστίθεται στις ενέργειες που έχουμε ήδη υλοποιήσει ή δρομολογήσει, όπως η προμήθεια κάδων και η πρόσληψη τριών ατόμων. Θέλουμε τα χωριά μας να είναι καθαρά και προς αυτή την κατεύθυνση ζητάμε και την βοήθεια των δημοτών μας. Επίσης, οι πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει για την ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας θα έχουν και οικονομικό όφελος για τον Δήμο μας, καθώς θα μπορέσουμε πλέον με ιδία μέσα να καλύψουμε το πρόγραμμα της αποκομιδής των απορριμμάτων, χωρίς να χρειαστεί να αναθέσουμε εργολαβία, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια».

Όλη η επικαιρότητα