Ηλεία

Δήμος Πηνείου: Ιατρείο Προληπτικής Ογκολογίας

Ακούστε το άρθρο

Π. Γκινόπουλος: «Πέντε μήνες προφοράς»

Πέντε μήνες προσφοράς στους πολίτες του Δήμου Πηνειού  και όχι μόνο συμπλήρωσε το Ιατρείο Προληπτικής και Συμβουλευτικής Ογκολογίας του Δήμου Πηνειού.  Για την αξία της πρόλληψης αλλά και για τις υπηρεσίες του Ιατρείου η «Πατρίς» είχε μια σύντομη συζήτηση με τον επιστημονικό υπεύθυνο, κ. Παναγιώτης Γκινόπουλος, Παθολόγο-Ογκολόγο.

Ο γνωστός ογκολόγος αναφέρθηκε αρχικά στο πώς και γιατί βρέθηκε στο Δήμο Πηνειού:

« Η παρουσία μου στον Δήμο Πηνειού συνδέεται με τη βούλησή μου της προσφοράς στην ιδιαίτερη πατρίδα μου αλλά και γιατί πιστεύω στον αγώνα του Δημάρχου, κ. Ανδρέα Μαρίνου να βελτιώσει την αρωγή και  στήριξη των δημοτών. Πιστεύω ακόμη ότι η προσφορά, για να είναι πραγματική, ποτέ δεν έχει χρηματικό αντίτιμο.

Το Ιατρείο δέχεται περί α 8 άτομα κάθε Σάββατο από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από τον Πύργο. Περισσότερο έχουν την ανάγκη του άτομα που χρειάζονται εναλλακτική γνώμη αλλά και άτομα που αδυνατούν στη μετακίνησή τους σε μεγάλο αστικό κέντρο».

Στην ερώτηση αν έχει αξιολογηθεί  σωστά η αξία της πρόληψης κατά του καρκίνου, ο γιατρός απάντησε:

« Πράγματι δεν έχουμε αξιολογήσει σωστά την πρόληψη-πρόγνωση-πρώιμη διάγνωση και την πραγματική της αξία στην επίπτωση του καρκίνου αλλά και στη συνολική επιβίωση και στην ίαση. Η κοινωνία του Δήμου είναι ίσως πιο ευαισθητοποιημένη, συνεπεία και της προσπάθειας του κ. Δημάρχου. Απομένει η γενικότερη στήριξη της πολιτείας, που πρέπει  και μπορεί αλλά και τη συμφέρει να το πράξει».

Ο κ. Γκινόπουλος ολοκληρώνοντας τη σύντομη συζήτησή μας τόνισε: «Μια άλλη υποστήριξη που κάνει το Ιατρείο του Δήμου είναι να ενημερώνει τους ογκολογικούς ασθενείς, οι οποίοι είναι ευπαθής ομάδα, για την αποφυγή της λοίμωξης από κορωνοϊό, αλλά κυρίως να αποφευχθεί η μετάδοσή του από τον ογκολογικό ασθενή στο περιβάλλον του.

Τέλος υπόσχομαι ότι θα είμαι εδώ, δίπλα στην προσπάθεια του Δημάρχου, κ. Ανδρέα Μαρίνου, θα είμαι ανοιχτός για συζήτηση και εφαρμογή νέων μοντέλων πρόγνωσης-πρόληψης αλλά και θεραπευτικής προσέγγισης στον Δήμο.

Σημειώνεται ότι το Ιατρείο λειτουργεί κάθε Σα/ββατο. Για ραντεβού  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 2623360760 καθημερινά από 9 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και από 5 έως 7 το απόγευμα»

Όλη η επικαιρότητα