Ηλεία

Δήμος Πηνειού: Έτοιμο το Λαογραφικό Μουσείο Σίμιζας

Ακούστε το άρθρο

Με γοργούς ρυθμούς  συνεχίζονται οι εργασίες στο ανακαινισμένο κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου στην ΤΚ Σίμιζας για τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου.

Πρόκειται για ένα όραμα του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου στην ΤΚ. Σίμιζας Τραγανού, αφού αυτήν τη στιγμή διαθέτει στα χέρια του,  το υλικό για να προχωρήσει στο όμορφο εγχείρημα προσθέτοντας στον κατάλογο των Λαογραφικών Μουσείων του δήμου  ακόμη ένα.

Στο νέο Λαογραφικό Μουσείο θα υπάρχει μια μεγάλη θεματική ενότητα που θα είναι αφιερωμένη στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, το  Μουσείο εκθεμάτων στατικού μοντελισμού “Ο ΙΚΑΡΟΣ”. Μια συνεργασία του δήμου Πηνειού και του συλλέκτη και δημιουργού κ. Αντώνη Κολοτούρου με εκθέματα που έχει κατασκευάσει ή συλλέξει ο ίδιος. Η «Πατρίς» έχει αναδείξει τα έργα του.

Πρόκειται για εξαιρετικά εκθέματα που λόγω της μοναδικότητάς του αλλά και της γειτνίασης της Τ.Κ Σίμιζας με τα δύο Πολεμικά αεροδρόμια της Ανδραβίδας και του Αράξου, θα καταστήσουν το χωριό της Σίμιζας χώρο πολλών επισκεπτών  και φίλων του αεροπλάνου και φυσικά σχολείων με εκπαιδευτικές εκδρομές.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος ανακοινώνοντας τα ευχάριστα στην ανάρτησή του στα social media όπου συνηθίζει να κοινοποιεί δράσεις και πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής και του ιδίου αναφέρει: “Ο αδελφικός μου φίλος Αντώνης Κολοτούρος, αποτελεί ένα σπάνιο δημιουργό και ένα βαθύ γνώστη σε ζητήματα που αφορούν στο αεροπλάνο! Ο έρωτάς του με αυτό, σε συνδυασμό με την αμετακίνητη θέλησή μου για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, θα καταστήσουν το παλιό δημοτικό σχολείο Σιμίζας, χώρο που θα επισκέπτεται πλειάδα φίλων της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί Λαογραφικό Μουσείο!! Δύο σε ένα λοιπόν! “

Όλη η επικαιρότητα