Ηλεία

Δήμος Πηνειού: Απάντηση αντιδημάρχου και προέδρων σχολικών επιτροπών στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

Ακούστε το άρθρο

Η αντιδήμαρχος Παιδείας  του Δήμου Πηνειού κ. Σοφία Μαρινοπούλου και οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Σίμων Μάλλιαρης και Δημήτρης Βασιλόπουλος, με αφορμή ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Διονυσίου Γεωργόπουλου δήλωσαν:

«Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πηνειού μέσω των Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» και «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» από την αρχή της θητείας της κατέγραψε τα προβλήματα των σχολικών μονάδων και έδωσε δείγματα απόλυτης κατανόησης.

Με την απόλυτη στήριξη και καθοδήγηση του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου  και σε συνεργασία  με την  αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Σοφία Μαρινοπούλου  δόθηκαν λύσεις σε ποικίλα  προβλήματα. Το έργο που παρουσίασε  το ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή » καλύπτει κενό τουλάχιστον δεκαετίας. Επιπλέον η κατανομή κονδυλίων γίνεται δίκαια με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της σχολικής κοινότητας προς όφελος  της  εκπαιδευτικής.

Όντας εκπαιδευτικός  αδυνατείτε να κατανοήσετε  την λογική της εισήγησης  που αναπτύχθηκε σε πνεύμα δικαίου από τον πρόεδρο  της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αν και τα σχολεία είναι κλειστά και έχουν μειωθεί τα λειτουργικά έξοδα, έγιναν αρκετές δαπάνες από όλα σχεδόν τα σχολεία ιδίως στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό κάτι πράγματι ήταν απαραίτητο.

Σε επιστολή του ΝΠΔΔ  «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» που εστάλη στις 15 -12 -20 σε όλους τους διευθυντές των σχολείων  -και σε εσάς φυσικά- αναφερόταν μεταξύ άλλων τα εξής:

 «Προτείνουμε να γίνεται αρχικά ιεράρχηση των αναγκών σας στη συνέχεια να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες αγορές και δαπάνες και αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη  εμείς θα επιχορηγήσουμε τις σχολικές μονάδες με τα κατάλληλα ποσά, όπως έχουμε πράξει αρκετές φορές μέχρι σήμερα.

Θα παρακαλούσαμε για άλλη μια φορά πρώτα να παίρνετε έγκριση της δαπάνης και στη συνέχεια να προβαίνετε στις απαραίτητες αγορές ή δαπάνες»

Ίσως τώρα κύριε Γεωργόπουλε που αναγνώσατε εσείς και οι συνεργάτες σας για άλλη μια φορά  το περιεχόμενο της επιστολής του ΝΠΔΔ, να αντιληφθήκατε  την ακατανόητη και αήθη ανακοίνωσή σας περί «μικροπολιτικών παιχνιδιών».

Η εποχή των μεροληπτικών  αποφάσεων  και της  ηθικής παρέκκλισης  που ενδεχομένως εσείς να έχετε βιώσει, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Το δε κύρος, εντός και εκτός εισαγωγικών, των συνεργατών του Δημάρχου, δεν απονέμεται αλλά κατακτάται με έργα. Και το έργο της σημερινής Σχολικής Επιτροπής είναι μεγάλο.

Καλά Χριστούγεννα »

Όλη η επικαιρότητα