Ηλεία

Δήμος Πηνειού-Μαρίνος: «Το Μουσείο επιστρέφει στο χωριό»

Ακούστε το άρθρο

-Τριμελής επιτροπή αναλαμβάνει την λειτουργία του -Συμφωνούν με την απόφαση του Δημάρχου το Τοπικό Συμβούλιο, Πολιτιστικός Σύλλογος και κάτοικοι

Με απόφαση του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου, που έγινε ομόφωνα και ομόθυμα δεκτή,  τριμελής επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους του Τοπικού Συμβουλίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου και του ΝΠ Πολιτισμού, αναλαμβάνει την λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου Αγίας Μαύρας. «Το Μουσείο επιστρέφει στο χωριό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Η απόφαση του Δημάρχου ανακοινώθηκε σε ενημερωτική συνάντηση που έγινε το βράδυ της Κυριακής στην Αγία Μαύρα και  έγινε δεκτή με ανακούφιση από τον πρόεδρο κ. Γιώργο Σταθόπουλο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Δημήτρη Γαλάνη  και τα μέλη  αλλά και κατοίκους της κοινότητας της Αγίας Μαύρας.

Η χθεσινή παρουσία στην Αγία Μαύρα του προέδρου του ΔΣ του Δήμου Πηνειού, του αναπληρωτή δημάρχου και αντιδημάρχων στην ενημερωτική  συνάντηση  , είναι ενδεικτική του έντονου και διαρκούς ενδιαφέροντος που επιδεικνύει ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος για την επίλυση των προβλημάτων των Κοινοτήτων του Δήμου.

Μαρίνος: Ιδρύουμε νέα Μουσεία

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος ενημερώνοντας τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου και της κατοίκους της Κοινότητας τόνισε μεταξύ άλλων: «Μέχρι πρότινος είχαμε  επιλεκτική διαχείριση ενός Μουσείου που αποτελεί Δημοτική περιουσία που βεβαίως προήλθε από τον αγώνα τον δικό σας και δεν μπορεί να καπηλεύεται ένας. Ποτέ δεν είδαμε σε φωτογραφίες «βελάκια» να δείχνουν τους εθελοντές που προσέφεραν στη δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου. Η πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος όσον αφορά τα Πολιτιστικά, είναι γνωστή  και επιτρέψτε μου να πω ότι όχι μόνο δεν καταργούμε Μουσεία, αλλά δημιουργούμε και νέα. Όσον αφορά το Λαογραφικό Μουσείο Αγίας Μαύρας, πρόθεσή μας είναι να εμπιστευθούμε την Τοπική Αρχή ,τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τα ενεργά στελέχη της τοπικής κοινωνίας, τα οποία όμως δεν έχουν καμία σχέση με ίντριγκες, ούτε δίνουν χαρτιά στην εκκλησία για να ασκήσουν πίεση στη Δημοτική Αρχή. Η διαχείριση του Λαογραφικού Μουσείου θα γίνει με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο. Και δημοκρατία δεν είναι επίδειξη προσόντων αλλά εμπιστοσύνη των θεσμικών οργάνων. Απόφασή μου είναι, την διαχείριση του Λαογραφικού να την έχει τριμελής επιτροπή που θα αποτελείται από εκπρόσωπο  του Τοπικού Συμβουλίου, εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου  εκπρόσωπο του ΝΠ Πολιτισμού»

Ενημέρωση από πρόεδρο του ΝΠ Πολιτισμού

Η ενημέρωση των κατοίκων ξεκίνησε με τον πρόεδρο του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο, ο οποίος με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

Ο κ. Βασιλόπουλος είπε μεταξύ άλλων:

«Ευτυχώς που είναι εδώ απόψε ο πρόεδρος της Κοινότητας, πήγαμε μαζί με τον πρόεδρο, με κλειδαρά, ανοίξαμε με τα κλειδιά, δεν παραβιάσαμε καμία κλειδαριά, δεν πήγαμε σαν τους κλέφτες, ρωτήσαμε και τον κ. Γρηγόρη για τον συναγερμό και μέχρι τότε δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Αργότερα βέβαια, ίσως και από κάποιους άλλους ωθούμενος, ξέφυγε και με τα λεγόμενά του. Άρα, λοιπόν, ούτε κρυφά ούτε με δόλιο τρόπο, έγινε η αλλαγή της κλειδαριάς και  καταρρίπτεται και αυτό το επιχείρημα του κ. Γρηγόρη»

Αναφερόμενος στην χρηματοδότηση του Μουσείου ο κ. Βασιλόπουλος είπε:

«Επίσης να γίνει σαφές και το άλλο: Ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για το Λαογραφικό Μουσείο, είναι χρήματα των δημοτών όλου του δήμου μας. Τα έβαλε για το Λαογραφικό Μουσείο το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πηνειού»

Τέλος ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού αναφέρθηκε στην καταγραφή των εκθεμάτων που έγινε πριν από ένα μήνα παρουσία του κ. Γρηγόρη Γιαννακόπουλου.

Όλη η επικαιρότητα