Ηλεία

Δήμος Πηνειού: «Μετωπική σύγκρουση» δημάρχου – αντιπολίτευσης στο Facebook

Ακούστε το άρθρο

Μαρίνος: Έρχονται «καταιγιστικές αποκαλύψεις»

Για  «καταιγιστικές αποκαλύψεις» προειδοποιεί ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος σε απάντησή του σε σχόλια του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παν. Θανόπουλου στα πλαίσια έντονης αντιπαράθεσης των δύο ανδρών  στο προφίλ του δημάρχου στο facebook για το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πηνειού οι αποκαλύψεις θα γίνουν σε Λαϊκές Συνελεύσεις για την ενημέρωση των δημοτών, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες και «οι αποκαλύψεις θα είναι καταιγιστικές».

Όλα ξεκίνησαν όταν σε σχόλιο του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Κολοκατίνη  που συνέχαιρε στο προφίλ του δημάρχου τον Ανδρέα Μαρίνο  για τις ενέργειές του για το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού που έφθασε στη δημοπράτηση, επενέβη με σχόλιό του ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παν. Θανόπουλος.

«Όλα ξεκίνησαν επί Βρυώνη»

Στο σχόλιό του ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης ανέφερε:  «Να σας γνωρίσω λοιπόν ότι το όραμα – στόχος της κατασκευής του Μουσικού Σχολείου ήταν στόχος της παράταξης όπου συμμετείχα ως Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Δεύτεροβαθμίδας επιτροπής παιδείας με Δήμαρχο τον Χρήστο Βρυώνη όπου και ξεκινήσαμε με την αγορά του οικοπέδου και την συνέχεια για τον σκοπό αυτό . Με συνέπεια απέναντι στις αρχές και στους στόχους μας, συνεχίσαμε με κόπο και μεθοδικότητα και στις επόμενες Δημοτικές Αρχές με Δήμαρχο τον Αλέξη Καστρινό να διεκδικούμε και να πετύχουμε την χρηματοδότηση του έργου αυτού ώστε σήμερα και λόγο των παραπάνω να βγαίνεις και να χτυπάς παλαμάκια στον σημερινό Δήμαρχο μας ελπίζοντας στην εύνοια του για τις επικείμενες θεσμικές αλλαγές. Δικαίωμα σου αλλά μην προσπαθείς με ανακρίβειες να διαστρεβλώσης την πραγματικότητα…Την κατασκευή του νέου πρώτου Νηπιαγωγείου Βαρθολομιου και τα ποσά που διατέθηκαν για τις αναβαθμίσεις των υπολοίπων υπαρχουσών σχολικών μονάδων ας μην τις αναφέρουμε….»

Μαρίνος: «Γραφικές αναρτήσεις»

Άμεση η απάντηση του δημάρχου κ. Ανδρέα  Μαρίνου: «Η σιωπή είναι χρυσός! Εσείς δεν θέλατε να γίνει το Μουσικό Σχολείο στο Βαρθολομιό!Από την εποχή που συγκροτήθηκε ο Δήμος Πηνειού το κατορθώσατε! Όλα έχουν τέλος όμως! Ίσως αυτές να ήσαν οι βουλές του Καίσαρα! Ευτυχώς για το τόπο και η δική σας αυτοδιοικητική διαδρομή λαμβάνει τέλος! Εμείς κοιτάζουμε και εκτελούμε μεγάλα έργα και σε κείνους που δεν τα θέλουν επιστρέφουμε τις οφειλόμενες απαντήσεις! Άλλωστε ο λαός του Δήμου μας, φρόντισε να δώσει στο διηνεκές, χρόνο απεριόριστο για γραφικές αναρτήσεις! Μας φτιάχνετε τη διάθεση για ακόμη μεγαλύτερη προσφορά!»

Θανόπουλος: Εκχώρηση ανταποδοτικών

Ο κ. Παν. Θανόπουλος απάντησε: «Η σιωπή είναι χρυσός ιδιαίτερα όταν τα πολλά λόγια είναι φτώχεια! Το μεγάλο έργο που έχετε να επιδείξετε ως Δημοτική Αρχή εν την γέννεση του μέχρι στιγμής, είναι η εκχώρηση των ανταποδοτικων για 12 έτη σε ιδιώτη. Για τα υπόλοιπα…. Υγεία να έχουμε να τα δούμε!»

Μαρίνος: «Σας πήραν χαμπάρι»

Τη σκυτάλη της «μετωπικής σύγκρουσης»  πήρε ο δήμαρχος: «Όλα είναι θέμα οπτικής! Εμένα μου αρέσει το φως, εσείς μπορεί να βολεύεσθε στο σκοτάδι! Όταν θα έρθει το φως θα αναγκασθείτε να κρυφτείτε για την υποκριτική σας στάση στο μείζον αυτό θέμα! Αλλά ως ψιλομπακάληδες της μάταιης λογικής σας, πωλούσατε υποχρέωση στο κάθε δημότη μας, την αλλαγή της λάμπας με αντιπαροχή την ψήφο του! Σας πήρε χαμπάρι ο κόσμος όταν καταψηφίσατε την αγορά αγροτεμαχίου εφαπτόμενου του υδατόπυργου για να πίνει καθαρό νεράκι ο κόσμος της Γαστούνης! Ευτυχώς τερματίσατε την ένδοξη…αυτοδιοικητική σας διαδρομή!»

Προειδοποιήσεις από δήμαρχο

Την συζήτηση έκλεισε ο δήμαρχος Πηνειού με την εξής ενδιαφέρουσα προειδοποίηση:  «Αν χρειαστεί θα επανέλθω με βιολογικό ,Αγγινάρα, βιβλιοθήκη,  Πολιτιστικό κέντρο Βαρθολομιού, κλειστό γυμναστήριο Γαστούνης, είσπραξη τελών ύδρευσης, είσπραξη τελών λαϊκών αγορών ,καθημερινότητα, κοινωνική φροντίδα και όλα όσα κληρονομήσαμε χωρίς να μας παραδώσετε ποτέ! Οι αποκαλύψεις για την ενημέρωση των δημοτών θα είναι καταιγιστικές ! Όταν θα επιτρέψει η πανδημία θα λειτουργήσουν οι Λαϊκές Συνελεύσεις και τότε «παν το φανερούμενον φως εστί»! Φως στο οποίο είσαστε αλλεργικοί!»

Όλη η επικαιρότητα