Ηλεία Οικολογία

Δήμος Πηνειού: Πρωτιά στην ανακύκλωση

Ακούστε το άρθρο

Εύσημα και από την  Περιβαλλοντική Οργάνωση «One earthone ocean»

Ο Δήμος Πηνειού παραμένει «πρωταθλητής»  στην ανακύκλωση  στον νομό Ηλείας  σύμφωνα με στοιχεία της «Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.». «Το έργο σας παραμένει σταθερό σημείο αναφοράς για τον μπλε κάδο στην ΠΕ Ηλείας», αναφέρει σε έγγραφό της προς τον Δήμο η Ε.Ε.Α.Α. ΑΕ.

«Πραγματικά στον Δήμο Πηνειού γίνεται και με την συμπαράσταση του δημάρχου, ένα σπουδαίο έργο και στον τομέα της ανακύκλωσης» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Πολιτικής προστασίας και Γραφείου κίνησης Νίκος Μαφρέδας, τονίζοντας ότι θα βάλει ακόμη «ψηλότερα τον πήχη».

Άλλωστε και η Περιβαλλοντική Οργάνωση με έδρα το Μόναχο «One earth –one ocean» μέλη της οποίας βρέθηκαν στην παραλία της Γλύφας για καθαρισμό, εξέφρασε στον Δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο την ικανοποίησή της για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζει ο Δήμος Πηνειού.

Τα μέλη της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης μετά τον καθαρισμό της πανέμορφης παραλίας κυρίως από πλαστικά, ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη παραλία έχει πράγματι την καλύτερη εικόνα από όσες έχουν επισκεφθεί στο νομό Ηλείας.

Ο Δήμαρχος, αφού τους ευχαρίστησε για την δράση τους, τους εξήγησε ότι «οι παραλίες του Δήμου Πηνειού που διαθέτουν και Γαλάζιες σημαίες, καθαρίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ανάλογες δράσεις από εθελοντές και εργαζόμενους του Δήμου».

Όλη η επικαιρότητα