Ηλεία

Δήμος Πηνειού: Το Κέντρο Κοινότητας – παράρτημα Ρομά επισκέφθηκε ο Δημάρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος

ΕΠΙΚΣΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ
Ακούστε το άρθρο

«Τα παιδιά των Ρομά εντάχθηκαν με επιτυχία στη μαθητική κοινότητα»

Διευθυντής 3ου Δημοτικού Γαστούνης: «Σπουδαίο το έργο του Κέντρου»

Το Κέντρο Κοινότητας – παράρτημα Ρομά του Δήμου Πηνειού, συνεχίζει να παρέχει με απόλυτη επιτυχία εξειδικευμένες υπηρεσίες οι οποίες έχουν σχέση με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά της περιοχής με στόχο την αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και την πλήρη κοινωνική τους ένταξη.

Ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης, στο οποίο φοιτούν σαράντα παιδιά Ρομά, επισκέφθηκε το Κέντρο Κοινότητας και παρουσία του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου, ευχαρίστησε το προσωπικό για τις υπηρεσίες που παρείχε  στην ευαίσθητη αυτή μαθητική ομάδα, ιδιαίτερα την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά.

«Σπουδαίο έργο»

Ειδικότερα ο  Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης κ. Τάκης Πανουτσόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:  «Με την ευκαιρία της λήξης της τρέχουσας σχολικής χρονιάς βρέθηκα στο Κέντρο Κοινότητας Ρομά για να ευχαριστήσω το προσωπικό για την άριστη συνεργασία που είχαμε και αυτή τη χρονιά, τη χρονιά της πανδημίας. Στο διάστημα αυτό επετεύχθη ένα πολύ σημαντικό έργο. Ήταν και είναι μαζί μας εκτός από το προσωπικό του Κέντρου, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Κλάδης και οι συνεργάτες του, ο πρόεδρος της  Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Σίμων Μάλλιαρης, η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Μαρινοπούλου , ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας και φυσικά ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος. Το Κέντρο μας βοήθησε να κάνουμε τις εγγραφές των 40 παιδιών Ρομά από τον οικισμό Πηγαδάκια, στο σχολείο μας και τα παιδιά αυτά φοιτούν ανελλιπώς , που σημαίνει ότι υπάρχει μηδενική διαρροή. Το προσωπικό του Κέντρου ανέλαβε να κάνει όλα τα self test στα παιδιά ώστε να έρχονται στο σχολείο με αληθή test. Ευχαριστώ επίσης το ΚΥ Γαστούνης που μας βοήθησε να έχουμε Πιστοποιητικά Υγείας. Τα παιδιά των Ρομά εντάσσονται ομαλά στην εκπαιδευτική κοινότητα».

«Ασφαλές σχολικό περιβάλλον»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής, της αντιδημάρχου κ. Σοφίας Μαρινοπούλου, των προέδρων των σχολικών Επιτροπών κ.κ. Σίμωνα Μάλλιαρη και Δημήτρη Βασιλόπουλου  για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας  Ρομά , είναι μεγάλο και διαρκές. Πολλά πράγματα άλλαξαν στη λειτουργία του Κέντρου  από την ημέρα που η σημερινή Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα πράγματα. Ευχαριστώ τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και ιδιαιτέρως τον  κ. Τάκη Πανουτσόπουλο, διευθυντή του 3ου Δημοτικού Γαστούνης  για το αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα. Τα παιδιά των Ελλήνων Ρομά απολαμβάνουν της μεταχείρισης που πρέπει αλλά και που τα ίδια δικαιούνται. Η  Δημοτική Αρχή είναι εδώ και αποβλέπει στην ενίσχυση του νέου προγράμματος και θα αφορά στο 2021-2027, έτσι ώστε οι δράσεις να είναι ακόμη περισσότερες και ο αγώνας να είναι ακόμη μεγαλύτερος  για να έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Ακόμη συγχαίρω και τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ Νίκο Κλάδη και τους συνεργάτες του, γιατί καθημερινά δίνουν μεγάλο αγώνα.

Τα παιδιά των Ρομά, έχουν ενταχθεί με επιτυχία στην μαθητική κοινότητα. Στα σχολεία του Δήμου μας και ιδιαίτερα στο 3ο Δημοτικό Γαστούνης, έχει δημιουργηθεί ένα  σχολικό περιβάλλον που κάνει τα παιδιά να νιώθουν ασφαλή και ευπρόσδεκτα, ένα σχολικό περιβάλλον  που αναπτύσσει την αυτοπεποίθηση, αποδέχεται και αξιοποιεί τη διαφορετικότητα, καταπολεμά το ρατσισμό και προάγει την ισότητα».

Το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας Ρομά αποτελείται από τους: κ. Σπηλιοπούλου Παναγιώτα παιδαγωγό, κ. Κασσάρα Βασιλική Επισκέπτρια Υγείας, κ. Γαλάνη Αθανασία Κοινωνική λειτουργό, κ. Μακρή Ελένη Κοινωνιολόγο και κ. Χαλιλόπουλο  Γεώργιο διαμεσολαβητή.

Όλη η επικαιρότητα