Ηλεία

Δήμος Πύργου: Ακούγονται δυνατά «τύμπανα πολέμου…» – Η καταγγελία, η έρευνα και η απαντηση

Ακούστε το άρθρο

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΝΝΗ – Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜ. ΑΡΧΗ

«Τύμπανα πολέμου» ηχούν από προχθές στον δήμο Πύργου, με αφορμή τη δημιουργία της συγκεκριμένης κατάστασης να αποτελεί η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε, την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της παράταξης «Μπορούμε», Στάθης Καννής κατά του δήμου Πύργου για μη νόμιμες –όπως υποστηρίζει- παρεμβάσεις που αφορούν στο έργο «Αποκατάσταση ζημιών έργων υποδομής που προκληθήκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά το μήνα Σεπτέμβριο του 2016», προϋπολογισμού 1.4 εκατ. ευρώ.

Στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για την αλληλουχία των γραφειοκρατικών διαδικασιών, όσον αφορά την ανάθεση του προαναφερθέντος έργου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα να διαταχθεί, την περασμένη Παρασκευή, προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελέα Πύργου που έδωσε τη σχετική εντολή στην Ασφάλεια Πύργου. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που πραγματοποίησαν άνδρες της Ασφάλειας Πύργου, προχθές Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες κατασχέθηκαν οι σκληροί δίσκοι δύο υπολογιστών υπαλλήλων…

Η έρευνα συνεχίζεται και στο πλαίσιο αυτής αναμένεται να καταθέσουν αρκετοί «εμπλεκόμενοι»…

Δήμος Πύργου: «Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες απαντούν στα ψεύδη»

Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, ο δήμος Πύργου απέστειλε χθες την παρακάτω ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Πολύ όψιμα, συγκεκριμένοι μικροπολιτικοί κύκλοι της πόλης μας, δίνουν δήθεν μάχη υπέρ της προστασίας του Δημοσίου Χρήματος.

Ευθέως λοιπόν απαντούμε ότι αναμφισβήτητος κριτής της νομιμότητας διαδικασιών παραγωγής δημοσίων έργων είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο, ένα από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της Χώρας.

Από την επαγγελματική τους δραστηριότητα οι καταγγέλλοντες γνωρίζουν άριστα αυτήν την κορυφαία αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων της διοίκησης.

Με την 768/2020 Πράξη του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, “δεν διαπιστώθηκαν νομικές πλημμέλειες κατά την διαδικασία ανάθεσης του ελεγχόμενου έργου και, ως εκ τούτου, δεν συντρέχει νόμιμος λόγος που να κωλύει την υπογραφή των υποβληθέντων σχεδίων σύμβασης”.

Στο με αρ. πρωτ. 52821/19-11-2020 έγγραφο του Ε’ Κλιμακίου, αναφέρεται ότι “… μπορείτε να προβείτε άμεσα στην υπογραφή του ελεγχθέντος σχεδίου σύμβασης, χωρίς να αναμένετε την πάροδο της 15νθήμερης προθεσμίας, δεδομένου ότι, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 328 παρ.1 του ν.4700/2020 (Α’ 127) κατά της Πράξης αυτής δεν προβλέπεται άσκηση προσφυγής ανάκλησης ενώπιον του VII Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου”.

Η κατάσταση απελπισίας σε συνδυασμό με την γνωστή διαχρονική τους καταγγελτική τακτική, τους οδήγησε στην εφεύρεση σεναρίων προσφιλών σε αυτούς.

Συνεχίζουν να υπονομεύουν συστηματικά το μέλλον της πόλης.

Η παιδαριώδης επιχειρηματολογία περί γνησιότητας εγγράφων, καταρρίφθηκε με τον πιο ηχηρό τρόπο από τα απαντητικά έγγραφα των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου, που απευθύνονται στον μονίμως καταγγέλοντα και στις Αρχές.

Η δικαιοσύνη ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και ερευνά μετά από σχετική μηνυτήρια αναφορά ιδιώτη.

Πάντως κανένας υπολογιστής δεν κατασχέθηκε στο Δημαρχείο.

Η προσπάθεια εντυπωσιασμού πέφτει στο κενό.

Αν και το Ελεγκτικό Συνέδριο μας δίνει την δυνατότητα για άμεση υπογραφή της σύμβασης, εμείς δεν το έχουμε πράξει ακόμα.

Όμως οι ανάγκες δεν μπορούν να περιμένουν».

Όλη η επικαιρότητα