Ηλεία

Δήμος Πύργου: Αύξηση των θανάτων κατά 30% στην περιοχή

Ακούστε το άρθρο

Στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτησης…

Στην πρόσφατη διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησαν οι δήμαρχοι Πύργου και Αμαλιάδας παρατέθηκαν στοιχεία από τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, που μιλούσαν για αύξηση των θανάτων στην περιοχή μας κατά 30% που δεν οφείλονται στον covid 19 αλλά σε άλλες ασθένειες.

Επειδή κάποιοι έσπευσαν να διαψεύσουν αυτά τα στοιχεία παραθέτοντας αριθμούς της ΕΛΣΤΑΤ που αναφέρονται στην γενικότερη καταγραφή θανάτων σε όλη την Ελλάδα, ο δήμος Πύργου διευκρινίζει -κατέχοντας τις καταγραφές  του Ληξιαρχείου Πύργου- ότι στις δημοτικές ενότητες Πύργου – Ωλένης και Ιάρδανου κατά τον 3ο και 4ο μήνα του 2019 οι θάνατοι ήταν 97. Τους αντίστοιχους μήνες -3ο και 4ο του 2020- οι θάνατοι ανήλθαν τους 135 και κανένας απ’ αυτούς δεν προήλθε από κορονοϊό.

Παρατηρήθηκε δηλαδή βάσει των στοιχείων αύξηση περίπου της τάξεως του 30%. Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται στη διάθεση του Ληξιαρχείου Πύργου και του Δήμου και δεν χωρούν αμφισβήτησης.

Όπως είχε επισημάνει ο κ. Αντωνακόπουλος, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα της άμεσης στελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Πύργου «Οι φετινοί θάνατοι συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά είναι αυξημένοι κατά 30%. Όχι από κορονοϊό αλλά από άλλες παθολογικές αιτίες γιατί δεν πήγαινε ο κόσμος στο νοσοκομείο. Επειδή το νοσοκομείο είτε δεν μπορούσε να τους βοηθήσει γιατί είχε προσανατολιστεί όλη του η λειτουργία σε πάσχοντες από covid 19 είτε από φόβο να μην κολλήσουν».

Όλη η επικαιρότητα