Ηλεία

Δήμος Πύργου: Λίφτινγκ στο δίκτυο ομβρίων υδάτων του Ανεμοχωρίου

Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε χθες η εγκατάσταση του εργολάβου για το έργο που αφορά την αντικατάσταση τμήματος του υπάρχοντος δικτύου ομβρίων υδάτων το οποίο είχε υποστεί σημαντική ζημιά από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων περίπου τέσσερα χρόνια πριν (τον Σεπτέμβριο του 2016) στο Ανεμοχώρι.

Παρουσία του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλου, του αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Προγραμματισμού Νίκου Κοτσώνη, της Δ/ντριας Τεχνικών Υπηρεσιών Σοφίας Γούργουρα και του επιβλέποντα μηχανικού του έργου Τάσου Βαμβακά, έγινε η εγκατάσταση του εργολάβου Παναγιώτη Γιαννικόπουλου, για την έναρξη του έργου με επιτακτική πλέον ανάγκη για την υλοποίηση του αφού άλλωστε από τον εν λόγω δρόμο διέρχεται κι ο κεντρικός αγωγός νερού της κοινότητας του Ανεμοχωρίου.

Το έργο είναι ενταγμένο στην «Αποκατάσταση ζημιών Έργων Υποδομής στις Τ.Κ. της Δ.Ε. Βώλακος που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2016».

Ο χρόνος ολοκλήρωσης του υπολογίζεται σε περίπου πέντε μήνες, και αποτελείται από:

-Το φρεάτιο εισόδου το οποίο συνδέει το επιφανειακό δίκτυο με το υφιστάμενο υπόγειο ομβρίων.

-Το υπόγειο δίκτυο ομβρίων το οποίο έχει υποστεί βλάβη (έμφραξη).

-Τα πάσης φύσεως φρεάτια του υπόγειου δικτύου ομβρίων (αλλαγής κατεύθυνσης, καθαρισμού, σύνδεσης με το υπάρχον δίκτυο).

-Τον τοίχο αντιστήριξης μήκους 15μ. και ύψους 1,5μ. για την προστασία του δρόμου που έχει υποστεί ζημιά.

-Την εκ νέου κατασκευή του τμήματος της οδού επιφάνειας.

Αντωνακόπουλος: «Τα έργα θα γίνουν!»

Με δήλωση του ο δήμαρχος Πύργου κ.Αντωνακόπουλος τόνισε ότι «Με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς, όπως αυτοί διαμορφώνονται πάντα μέσα κι από τις αντίστοιχες προβλεπόμενες γενικές κανονιστικές διαδικασίες, προχωράμε στην υλοποίηση έργων αποκατάστασης ζημιών παλαιότερων χρόνων. Με αυτό τον τρόπο αξιοποιούμε όλους τους σχετικούς διαθέσιμους πόρους, θωρακίζοντας ταυτόχρονα διάφορα σημεία του Δήμου μας από ενδεχόμενα μελλοντικά πλημμυρικά φαινόμενα.

Να τονιστεί με την ευκαιρία κι ότι τα οχήματα του Δήμου έχουν μπει σε έναν σταθερό κι εντονότερο πλέον ρυθμό κίνησης και σχετικής απασχόλησης. Καθώς κι ότι έχουμε ήδη εντάξει διάφορα έργα σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, έργα και μικρότερα αλλά και πολύ μεγαλύτερα, είτε αυτά είναι εντός Πύργου, όπως η ανάπλαση του Επαρχείου, η ανάπλαση της Αγίας Βαρβάρας, και άλλα, κι είτε είναι σε περιοχές του Δήμου μας, όπως αυτά της Κορυφής, της Καρυάς, κι άλλα επίσης. Μέσα στο 2021 θα υπάρχει για το σύνολο των έργων στο δήμο Πύργου μια πολύ σημαντική πρόοδος και υλοποίηση.

Παρά τα προβλήματα και τα εμπόδια που θέτουν κάποιοι, εμείς προχωράμε και θα συνεχίσουμε να προχωράμε σε κάθε περίπτωση. Τα έργα θα γίνουν! Ότι και να κάνουν, το μόνο που θα καταφέρουν τελικά θα είναι να μείνουν με την …χαιρεκακία τους!».

Όλη η επικαιρότητα