Ηλεία

Δήμος Πύργου: Συστράτευση με όλους τους φορείς της πόλης για την παραμονή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων

Ακούστε το άρθρο

Αλλεπάλληλες συσκέψεις με επαγγελματικούς, επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης είχε ο Δμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος προκειμένου να χαραχθεί κοινή πορεία δράσεων και διεκδικήσεων της παραμονής των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο νομό και τον Πύργο.

Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων τάχθηκαν υπέρ των κοινών αγώνων και δήλωσαν πως στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία του δήμου.

“Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους όλων των φορέων της πόλης και το πολύ ευχάριστο είναι ότι συμμετέχουν όλοι, χωρίς κανέναν ενδοιασμό στην ομόφωνη απόφαση που πήραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να κλείσουμε την πόλη και να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι καμία σκέψη για κλείσιμο Πανεπιστημιακού Τμήματος δεν επιτρέπεται στον Πύργο” δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

“Επιπλέον συνεχίζουμε τον αγώνα όχι μόνο για τη διατήρηση αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στον Πύργο. Επιμένουμε να ανοίξει Σχολή ΤΕΦΑΑ, επιμένουμε να πάρουν επαγγελματικά δικαιώματα οι σπουδαστές στη Μουσειολογία και να βρεθεί οπωσδήποτε τρόπος να ενισχυθεί η γραμματεία με δύο υπαλλήλους.

Να πούμε ότι υπήρχε μια τέτοια συνδρομή απο τον Δήμο αλλά με τη δικαστική μανία που υπάρχει, γι’ αυτή του την προσπάθεια ο Δήμος σήμερα είναι κατηγορούμενος απο δημοτικούς συμβούλους”!

Ο κ. Αντωνακόπουλος κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων για τις μέχρι τώρα κινήσεις του αλλά και τις εξελίξεις αυτών.

“Το Τμήμα Μουσειολογίας φαίνεται να διασώζεται προσωρινά μετά την έντονη, άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση που είχαμε ως Δήμος και ως ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις στην περιοχή. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπούρας, έπαιξαν καθοριστικό ρόλοι οι κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης, των Δήμων και της Περιφέρειας όπως και οι επιστολές των Βουλευτών”.

Ο κ. Αντωνακόπουλος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Πύργου ήταν ο πρώτος φορέας που ανέδειξε το θέμα από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής καθώς και συνεχώς όλο το υπόλοιπο διάστημα.

“ Παρά τη μικρή ανταπόκριση που βρήκαμε, δεν απογοητευτήκαμε. Συνεχίσαμε και είχαμε αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και τους φορείς της πόλης.
Αυτός εξάλλου είναι ο ρόλος μας. Να καταστήσουμε τον Πύργο πάλι ανάλογο πολιτικό κέντρο εξελίξεων στο Νομό ως πρωτεύουσα. Δεν είμαστε εδώ να μοιρολατρούμε. Αυτές είναι θέσεις αγώνων, μάχης και διεκδίκησης.

Όπως απέδωσε και ο αγώνας μας για την αποτροπή του Hot spot στο Επιτάλιο.
Έχουμε επιχειρήματα που θέλουμε το Πανεπιστήμιο εδώ, δεν είμαστε …εκβιαστές! Έχουμε άπειρα επιχειρήματα. Αυτοί δεν έχουν να μας πούν γιατί θέλουν να πάρουν το Τμήμα. Ένα επιχείρημα έχουν και δεν το λένε: θέλουν να μειώσουν τις δαπάνες στην Ανώτατη Παιδεία. Και βρήκαν τον Πύργο ως αδύναμο κρίκο; Δεν είμαστε λοιπόν αδύναμος κρίκος. Είμαστε ο δυνατός κρίκος αυτή τη φορά, που θα ξεσηκώσουμε όλο το Νομό!”.

Όλη η επικαιρότητα