Αρκαδία

Δήμος Τρίπολης : Πανελλαδική διαδικτυακή διαβούλευση για τα αδέσποτα

Ακούστε το άρθρο

Διαδικτυακή διαβούλευση οργανώθηκε την Τρίτη (18/5/2021) για τα αδέσποτα, με την παρουσία Δημάρχων, αρμοδίων Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, από ολόκληρη τη χώρα. Την οργάνωση της τηλεδιάσκεψης είχε η φιλανθρωπική – Φιλοζωική Ομάδα Δράσης Ξάνθης.

Τον Δήμο Τρίπολης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Γιώργος Λαγός.

Ομόφωνα οι συμμετέχοντες πρότειναν να μεταφερθούν, όλα τα αδέσποτα στα καταφύγια (Δημοτικά, διαδημοτικά φιλοζωικών οργανώσεων, ιδιωτών), όπως ορθά προβλέπει το νομοσχέδιο.

Επίσης, όλοι κατέθεσαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες από τα αδέσποτα και τους κινδύνους που διατρέχουν τα ίδια τα αδέσποτα μέσα στις πόλεις, ενώ όλοι ζήτησαν την επαρκή χρηματοδότηση και την υλοποίηση του έργου, που ανατίθεται στους Δήμους.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΨΗΦΙΣΜΑ  ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ

Σήμερα την 18/5/21 ,οι Αντιδήμαρχοι που συμμετείχαμε στην διαδικτυακή Ημερίδα – συζήτηση για το “ Ν/Σ για τα ζώα συντροφιάς”, συμφωνήσαμε να στείλουμε στην Κυβέρνηση και την ΚΕΔΕ το παρακάτω ψήφισμα.

-Θεωρούμε ότι τα αδέσποτα σκυλιά μέσα στις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας, αποτελούν προσβολή του πολιτισμού της ελληνικής κοινωνίας.

-Θέλουμε παιδιά και πολίτες ευτυχισμένους σε πόλεις ασφαλείς, χωρίς αδέσποτα χωρίς περιττώματα στους δρόμους ,αγέλες, επιθέσεις, δαγκώματα, ζωοανθρωπονόσους, τροχαία και θανάτους από αγέλες,

-Θέλουμε τα αδέσποτα σκυλιά ασφαλή, σε καταφύγια ευζωίας, με νερό, τροφή, περίθαλψη, χωρίς κακοποίηση και φόλες.

-Ζητάμε από την Πολιτεία να νομοθετήσει, μόνιμα δημοτικά, διαδημοτικά και  ζωοφιλικών σωματείων ελεύθερα (χωρίς εγκλεισμό σε κλουβιά, αλλά σε παρέες των 2,3,5,κλπ σέ αυλίτσες των 100,200,κλπ τμ ) καταφύγια ευζωίας.

-Ζητούμε τη μεταφορά όλων των αδέσποτων, από τις πόλεις στα καταφύγια.

-Ζητούμε την χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων και της λειτουργίας των καταφυγίων.

-Ζητούμε τον έλεγχο των Δήμων και των ζωοφιλικών οργανώσεων από το Κράτος, και όχι από τις επιτροπές, όπου πλειοψηφούν οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων.

-Οχι στις παράλογες και άδικες διώξεις των αντιδημάρχων του ν 4039/12,για επιθέσεις αδέσποτων, που ήταν αδύνατο να ελεγχθούν, και που δυστυχώς προβλέπει και το νέο Ν/Σ.

-Εάν έτσι νομοθετήσει η Πολιτεία, τότε λύνονται όλα τα παραπάνω προβλήματα.

-Ζητούμε την αυτονόητη Ευρωπαϊκή πρακτική, όπου κανένα αδέσποτο δεν κυκλοφορεί στις πόλεις.

-Πρακτική πού θέλει το 99,9 % των Ελλήνων(σχετική έρευνα, όπου σε στατιστικό δείγμα 460 ερωτηθέντων, κανένας δεν θέλει εγκαταλειμμένα αδέσποτα  στις πόλεις.).

-Ζητούμε την υλοποίηση της προεκλογικής υπόσχεσης του Πρωθυπουργού.

Το ψήφισμα έχει ήδη αποσταλεί στον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όλη η επικαιρότητα