Ηλεία

Δήμου Πύργου: Χωρίς καντίνα Πλάκες, Αντλιοστάσιο και Επιτάλιο – Πραγματοποιήθηκε χθες η δημοπρασία

Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο η δημοπρασία για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε τρίτους, για την τοποθέτηση τροχήλατων καντινών, ομπρελών και ξαπλωστρών σε παραλίες του δήμου Πύργου.

Η διαδικασία είχε –αρχικά- οριστεί να πραγματοποιηθεί την περασμένη Δεύτερα κάτι που δεν συνέβη λόγω έλλειψης απαρτίας των μελών της επιτροπής δημοπρασίας.

Στα αξιοσημείωτα της διαδικασίας είναι πως το φετινό καλοκαίρι δεν θα λειτουργήσουν καντίνες στις παραλίες «Πλάκες» και «Αντλιοστάσιο», στο Κατάκολο, καθώς και στο Επιτάλιο (όπου ήταν να λειτουργήσει για πρώτη φορά).

Συνολικά στις παραλίες του δήμου Πύργου θα λειτουργήσουν 11 καντίνες (Λεβεντοχώρι, Καβούρι 1 & 2, Άγιος Ηλίας 1,2 & 3, Σπιάτζα 1 & 2, Αγία Παρασκευή, Σαρακίνα και Λέτρινα). Στις συγκεκριμένες παραλίες θα αναπτυχθούν και ομπρέλες και ξαπλώστρες. Ομπρέλες και ξαπλώστρες θα τοποθετηθούν και στην παραλία Κορακοχωρίου (Μπούκα).

Πλέον απαιτούνται γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μπάνιο τους σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι καντίνες. Αυτό θα συμβεί σταδιακά μέσα στο επόμενο διάστημα ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα του επόμενου μήνα.

Όλη η επικαιρότητα