Ηλεία

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ξεκίνησε το μεγάλο έργο του Βιολογικού

Ακούστε το άρθρο

Παρά τα όποια προβλήματα που κάποιοι επεδίωξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουν στο μεγάλο έργο, σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου ξεκίνησε το σπουδαίο έργο του βιολογικού στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Η αρχή έγινε από το Νεοχώρι όπου από νωρίς το πρωί, τα μηχανήματα ξεκίνησαν τις εργασίες και με όλους τους εμπλεκόμενους να δηλώνουν την ικανοποίησή τους, σίγουροι για την ολοκλήρωση του έργου εντός των χρονοδιαγραμμάτων.
Να σημειωθεί ότι για το έργο αυτό η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης ασχολήθηκε σχεδόν 3 χρόνια, μέχρι που σήμερα έφτασε η στιγμή έναρξης των εργασιών.

Απόλυτα ικανοποιημένος ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας και οι συνεργάτες του που κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια. Ο Δημαρχος δεν παρέλειψε να συγχαρεί την προηγούμενη διοίκηση του Συνδέσμου Ηρακλής, και ιδιως τον Πρόεδρο του κ. Μάλιαρη, Δ. για την προσπάθεια που κατέβαλλαν.

Ο Δήμαρχος κ. Λεντζας Γ. δήλωσε:

«Σήμερα ξεκίνησε το έργο του βιολογικού που αφορά τον Σύνδεσμο Ηρακλής αλλά και τον δήμο μας. Πρόκειται για έργο πνοής, ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που στον δικό μας δήμο αφορά τις Τοπικές Κοινότητες στο Νεοχώρι, το Στρούσι, τον Σταφιδόκαμπο, και συνδέσεις στην Ανδραβίδα, και στα Λεχαινά.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 6 εκατ. 200 χιλιάδες Ευρώ. Είναι γνωστό πώς το συγκεκριμένο έργο πέρασε από 40 κύματα λόγω, δυστυχώς, της εμμονής κάποιων να θέσουν προσχώματα στην εύρυθμη λειτουργία του Ηρακλή και να μπορέσουν να οικειοποιηθούν κάποια έργα που είναι προς όφελος των πολιτών. Έφτασαν στο σημείο να απειλούν και τον εργολάβο του έργου να μη ξεκινήσει τις εργασιες. Τόσο πολύ τους ένοιαζε το αν θα γινόταν το έργο. Είχαν επενδύσει στη μιζέρια και την απραξία, αλλά δεν τους έγινε το χατίρι.

Πρεπει επισης να δώσω πολλά συγχαρητήρια στη προηγούμενη διοίκηση του Ηρακλή, υπό την προεδρία του κ. Μάλιαρη, που έτρεξαν όλα αυτά τα έργα.

Πιστεύουμε ότι η δική μας ξεκάθαρη βούληση η οποία εξ΄αρχής ήταν πώς πρέπει να γίνει το έργο, καθως και το ότι δεν υποκύψαμε σε νομικά τεχνάσματα άλλων, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο ώστε σήμερα να έχουμε την αρχή αυτού του τόσο μεγάλου και σπουδαίου έργου. Πιστεύω ότι με γρήγορους ρυθμούς θα το ολοκληρώσουμε και θα το παραδώσουμε στους πολίτες. Συνεχίζουμε τα έργα και θα τονίσω γι’ ακόμη μία φορά ότι κάθε έργο, μικρό ή μεγάλο, που γίνεται στο δήμο μας, είναι προς όφελος των πολιτών και καλυτερεύει την καθημερινότητά τους”.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ηρακλής κ. Χατζης Κ. δήλωσε  «Ξεκίνησαν σήμερα τα έργα του Συνδέσμου Ηρακλής σε ότι αφορά τον βιολογικό.
Κάποιοι δεν ήθελαν αυτό το σπουδαίο έργο να γίνει, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς κι ευτυχώς για εμάς και κυρίως τους πολίτες το έργο προχωράει κανονικά σε άψογη συνεργασία με τον ανάδοχο.

Ξεκινήσαμε, λοιπόν, προχωράμε και δεν θα σταματήσουμε για κανέναν λόγο με την ολοκλήρωσή του».

Ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού κ. Ανυφαντης Π. ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε το έργο του βιολογικού να ξεκινάει στο Νεοχώρι.
Ενα έργο πνοής για την περιοχή μας.
Οι κάτοικοι το περίμεναν χρόνια τώρα και δεν τους διαψεύσαμε.
Ως αντιδήμαρχος της περιοχής είμαι περισσότερο ευχαριστημένος που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα”.

Ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Τσουραπας Γ. δήλωσε:

«Σήμερα ξεκίνησε το μεγάλο έργο της αποχέτευσης του Συνδέσμου. Η Τεχνική μας υπηρεσία είναι η διευθύνουσα υπηρεσία κατασκευής του έργου. Είναι, αναμφισβήτητα, ένα σημαντικό έργο για όλη την περιοχή, για τον δήμο αλλά και για εμάς ως Τεχνική Υπηρεσία.
Θα πρέπει να πω σε αυτό το σημείο ότι για το έργο αυτό ασχοληθήκαμε πάνω από 3 χρόνια, για την ωρίμανση της μελέτης, για την ένταξή του και για την διεξαγωγή της δημοπρασίας, η οποία κράτησε περίπου 18 μήνες, με τα διάφορα προβλήματα που προέκυψαν, μέχρι που ήρθε η μαγική στιγμή του προσυμβατικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο επικύρωσε τις διαδικασίες που είχαν γίνει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Δηλαδή, μας έδωσε το οκ για να υπογράψουμε τη σύμβαση.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης ορίστηκε επιβλέποντας από την υπηρεσία μου, ο κ. Κορδονούρης, ένας έμπειρος μηχανικός που έχει δουλέψει κι άλλα ίδια έργα. Ο ανάδοχος του έργου είναι η Διάσταση ΑΤΕ με την οποία έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Θεωρούμε ότι δεν θα έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα και πλέον μπήκαμε στο χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται από τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου».

Ο επιβλέπων μηχανικός του έργου, κ. Κορδονούρης Γ. δήλωσε:
«Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο σε προυπολογισμό, με πολλές απαιτήσεις που χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση για να έχουμε την επιτυχία του».

Όλη η επικαιρότητα