Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής Απορρίφθηκε το αίτημα Λαγού για εξαίρεση της δικαστικής έδρας

Ακούστε το άρθρο

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα που έχει υποβάλει ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός, ο οποίος ζητούσε την εξαίρεση των μελών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον έκρινε ένοχο.

Το δικαστήριο που συνεδρίαση με την νέα του σύνθεση έκρινε πως δεν προέκυψαν συγκεκριμένα περιστατικά που να δικαιολογούν υπόνοιες μεροληψίας του δικαστηρίου.

Να σημειωθεί πως η συζήτηση της αίτησης άρχισε με την εισαγγελέα της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου να προτείνει την απόρριψη της με το σκεπτικό «δε βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά αλλά σε υπόνοιες».

Η εισαγγελέας κατέληξε πως η αίτηση είναι αόριστη και πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη και αόριστη αλλά και διότι ασκείται καταχρηστικά.

Διεκόπη για αύριο στις 11.00 η διαδικασία

Μετά από την απόρριψη της αίτησης Λαγού ανέβηκε στην έδρα το δικαστήριο της Χρυσής Αυγής και κατόπιν συνεννόησης με την εισαγγελέα η πρόεδρος έδωσε διακοπή της δίκης για αύριο στις 11 το πρωί. Αύριο το πρωί αναμένεται να αγορεύσει η εισαγγελέας επί των ποινών μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά.

Πηγές: newsit, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα