Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αύριο η ανακοίνωση των ποινών

Ακούστε το άρθρο

Το δικαστήριο  θα ανακοινώσει αύριο στις 12.00 το πρωί τις ποινές του για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ολοκληρώθηκε η σημερινή ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά το τέλος των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης για την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, Μαρία Λεπενιώτη, η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, στις 12:00, με το δικαστήριο να ανακοινώνει την απόφασή του για τις ποινές στους καταδικασθέντες.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, μετά την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών, χωρίς να λείψουν και πάλι οι πιο ακραίες εκφράσεις.

Ενδεικτικά, εκ των συνηγόρων του Νίκου Μιχαλολιάκου είπε προς το δικαστήριο: «Με την απόφαση επί των ποινών να πείτε ένα ηχηρό “σκάστε” σε όσους βγάζουν πριν από εσάς απόφαση».

Επίσης, ο εκ των συνηγόρων του Γιάννη Λαγού υποστήριξε στην αγόρευσή του ότι «έχει αγιοποιηθεί ο Παύλος Φύσσας» και συνέχισε λέγοντας πως «η Εκκλησία πρέπει να κάνει Θυρανοίξια και να γιορτάζει τη γιορτή του οσίου Παύλου».

Ισόβια για τον Ρουπακιά και 13 χρόνια για τη διευθυντική ομάδα πρότεινε η εισαγγελέας

Κάθειρξη 13 ετών στον καθένα, ζήτησε για τη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία εισηγήθηκε επίσης ισόβια κάθειρξη για τον Γιώργο Ρουπακιά.

Η διευθυντική ομάδα για την οποία εισηγήθηκε τα 13 έτη είναι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, πρέπει να επιβληθούν καθείρξεις οκτώ ετών στον καθένα, σε όσους καταδικάστηκαν για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και δεν έχουν ελαφρυντικό και έξι ετών σε εκείνους που έχουν. Για την ομάδα των καταδικασθέντων για την υπόθεση των αλιεργατών, εισηγήθηκε κάθειρξη εφτά ετών για όσους έχουν ελαφρυντικά και δέκα ετών για τον πυρηνάχρη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή.

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα, για τρεις καταδικασθέντες ζήτησε φυλάκιση δέκα μηνών και για έναν κατηγορούμενο έξι μηνών για κάθε πράξη.

Για τους καταδικασθέντες, μεταξύ των οποίων και πρώην βουλευτές, που έχουν ένταξη ζήτησε κάθειρξη επτά ετών για τον καθένα, γι’ όσους δεν έχουν ελαφρυντικό. Σε όσους έχουν ζήτησε κάθειρξη πέντε ετών.

Έτοιμο το σχέδιο των συλλήψεων – Ποιες φυλακές θα τους «υποδεχθούν»

Το σχέδιο συλλήψεων είναι έτοιμο και οι αρχές γνωρίζουν το που βρίσκονται και τα 7 μέλη του αποκαλούμενοι διευθυντηρίου.

Όσοι καταδικάστηκαν για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ανάμεσά τους και ο Γιώργος Ρουπακιάς θα μεταφερθούν στις φυλακές Δομοκού σε ειδικά διαμορφωμένα κελιά. Κι αυτό, γιατί υπάρχουν φόβοι για βίαιες αντιδράσεις άλλων κρατουμένων.

Οι περισσότεροι από τους 7 του διευθυντηρίου θα μεταφερθούν στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στα κελιά που είναι ειδικά διαμορφωμένα, εκεί δηλαδή που κρατούνταν και τον Δεκέμβριο του 2013.

Θα προαυλίζονται ξεχωριστά καθώς οι σχέσεις μεταξύ τους έχουν διαρραγεί. Επίσης θα κρατηθούν εκεί σε απόσταση από άλλους κρατούμενους που έχουν διαμηνύσει ότι δεν τους θέλουν εκεί.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα