Ηλεία

«Δεν πέθανε από κορωνοϊό αλλά από αφυδάτωση!» – Αιτήματα εκταφών και στην Ηλεία

Η σύζυγος του 70χρονου διαψεύδει ότι ο άντρας πέθανε από τον ιό.
Ακούστε το άρθρο

«Θα φτάσουμε μέχρι τέλους. Όχι τίποτα άλλο, για να δικαιωθεί η ψυχή του άντρα μου που δεν είχε κανένα νόσημα…».

Με αυτά τα λόγια η σύζυγος του 70χρονου από την Ηλεία, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την νοσηλεία του στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, ζητά δικαίωση για τον άντρα της, που επίσημα πέθανε από κορωνοϊό, ωστόσο η ίδια μιλά ότι έχασε τον άνθρωπό της από αφυδάτωση.

Μας ταλαιπώρησαν πολύ. Πάρα πολύ. Το σύζυγο μου τον κράτησαν 6 μέρες στο ψυγείο και την έκτη μέρα, μας έδωσε άδεια ο Εισαγγελέας να κάνουμε νεκροψία- νεκροτομή», δήλωσε η σύζυγος του 70χρονου, η οποία διαψεύδει ότι ο άντρας πέθανε από τον ιό, έχοντας και η ίδια νοσηλευτεί ταυτόχρονα με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

«Οι υπεύθυνοι της ΜΕΘ είπαν στα παιδιά μου ότι ο πατέρας σας ήρθε εδώ κλινικά νεκρός και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ήρθε τελειωμένος. Τελικά ο άντρας μου μετά από 4 ημέρες πέθανε. Επειδή κι εγώ νοσηλεύτηκα σε άλλο νοσοκομείο, εγώ είχα πολύ καλή περίθαλψη. Με φώναζαν κάθε μέρα να πίνω τουλάχιστον τρία μπουκάλια νερό. Ενώ στον σύζυγο που ρωτούσαν τα παιδιά μου «στον πατέρα μου γιατί δεν δίνετε νερό» απαντούσαν «γιατί εμείς τους ασθενείς covid στο νοσοκομείο τους κρατάμε στεγνούς.

Είχε πάθει νεφρική ανεπάρκεια, νέκρωση εγκεφάλου. Με λίγα λόγια είχε πεθάνει από αφυδάτωση», ανέφερε.

Αιτήματα εκταφών…

Την ίδια ώρα αυξάνονται οι περιπτώσεις συγγενών που αμφισβητούν το ιατρικό πόρισμα και καταθέτουν αίτημα για νεκροτομή. Πάντως, έχει προκαλέσει προβληματισμό το ότι έγιναν δεκτές από την Εισαγγελία τουλάχιστον 3 εκταφές νεκρών, γιατί οι συγγενείς δεν πίστευαν ότι κατέληξαν από κορωνοϊό.

«Με τα έως τώρα ευρήματα φαίνεται πως είχαμε επιπλοκή της διασωλήνωσης. Περιμένουμε και τις υπόλοιπες εξετάσεις για να καταλήξουμε», έχει αναφέρει η ιατροδικαστής Κατερίνα Αποστολίδου, ενώ μεγάλη μερίδα ιατροδικαστών βλέπουν «οργανωμένη φάμπρικα» πίσω από τις αιτήσεις εκταφών, με ορισμένους να δέχονται στα γραφεία τους 2 με 3 κλήσεις την εβδομάδα…

«Αυτές οι αιτήσεις είναι από ανθρώπους που δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό, δεν πιστεύουν στα επιστημονικά δεδομένα, αμφισβητούν την αιτία θανάτου αυτή και ουσιαστικά θέλουν από την επιστήμη πάλι και εδώ είναι το οξύμωρο, γιατί και ιατροδικαστική, είναι μια ειδικότητα της ιατρικής, να δώσει μία απάντηση», επισημαίνει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Όλη η επικαιρότητα