Ψυχαγωγία

Δες για ποιες ταινίες το Netflix έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη! – Ξόδεψε 450 εκατ. δολάρια

Ακούστε το άρθρο

Το Netflix μόλις ξόδεψε 450 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τα δικαιώματα των ταινιών “Knives Out 2” και “Knives Out 3”, οι οποίες αποτελούν συνέχειες της πανέξυπνης ταινίας μυστηρίου “Knives Out” (“Στα Μαχαίρια”) του σκηνοθέτη Ράιαν Τζόνσον, με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του ιδιόρρυθμου ντετέκτιβ Μπενουά Μπλάνκ.

Η πρώτη ταινία, την παραγωγή της οποίας ανελαβε η Media Rights Capital, έλαβε θερμές κριτικές (ο Τζόνσον προτάθηκε για Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου) και έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία, δεδομένου ότι κέρδισε 311,4 εκατομμύρια δολάρια με προϋπολογισμό 40 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Τζόνσον είχε ήδη ανακοινώσει πώς η συνέχεια της ταινίας, στην οποία θα πρωταγωνιστούσε ξανά ο Κρεγκ, ήταν στα άμεσα σχέδιά του και φιλοδοξούσε να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2020, δυστυχώς όμως τον πρόλαβε η πανδημία.

Η συμφωνία αυτή ενδυναμώνει παρεταίρω την κυριαρχία του Netflix, καθώς τους τελευταίους μήνες η πλατφόρμα συνεχούς ροής είχε να ανταγωνιστεί το HBO Max, την Disney Plus και την Amazpn, ενώ σύμφωνα με το Deadline τα διακιώματα των δύο ταινιών του Τζόνσον διεκδικούσαν τόσο η Apple όσο και η Amazon.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό το καλοκαίρι ο Ντάνιελ Κρεγκ αναμένεται να βρεθεί στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο Πόρτο Χέλι, για την έναρξη των γυρισμάτων της δεύτερης ταινίας “Knives Out”.

Πηγή: perpetual

Όλη η επικαιρότητα