WEB tv Ηλεία

ΔΕΥΑ Πύργου: Μειωμένο τιμολόγιο για ΑµεΑ και πολύτεκνους – «Παλεύαμε γι’ αυτό 9 χρόνια»

ΔΕΥΑ ΠΥΡΓΟΥ ΑΜΕΑ ΕΙΔΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ & ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ  

 Τόνισε γι’ αυτή την εξέλιξη ο Παντελής Παπαναγιώτου

  «Τη δημοτική αρχή ξέρετε ότι τη χαρακτηρίζει η κοινωνική ευαισθησία» επισήμανε η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου κα Ρούλα Αλικάκη – Τζανέτου

Το ειδικό – μειωμένο τιμολόγιο που θεσπίζεται για τα άτομα με αναπηρία, αλλά και τους πολύτεκνους, ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου κα Ρούλα Αλικάκη – Τζανέτου, καθώς και ο διευθυντής της υπηρεσίας κος Νικόλαος Καλαμπρέζος, παρουσία του Δ.Σ. του σωματείου παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων νομού Ηλείας, κ.κ. Παντελή Παπαναγιώτου, Γιώργου Παπανικολοπούλου και Γιάννη Πετρόπουλου.

Η κα Ρούλα Αλικάκη – Τζανέτου τόνισε ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Πύργου, όπως και η νέα δημοτική αρχή, έδειξαν με αυτή την κίνηση τους, την κοινωνική ευαισθησία που έχουν τόσο για τους ΑΜΕΑ, όσο και για τους πολύτεκνους. Αναλυτικά η κα Αλικάκη –  Τζανέτου δήλωσε.

«Είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε το ειδικό τιμολόγιο που πήρε ως απόφαση το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Πύργου και πού απευθύνεται στους ΑΜΕΑ και στους πολύτεκνους. Τη δημοτική αρχή ξέρετε ότι τη χαρακτηρίζει η κοινωνική ευαισθησία, έτσι λοιπόν σε συνεννόηση με τον δήμαρχο μας και μετά από αίτημα που είχαν κάνει οι σύλλογοι των ΑΜΕΑ και των πολυτέκνων, αποφασίσαμε να διευκολύνουμε και εμείς όσο μπορούμε το τιμολόγιο τους, να είναι πιο φθηνό σε αυτή την κρίση την οποία περνάει η οικονομία της χώρας μας. Θέλουμε να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι σε αυτό που ζουν οι πολίτες μας σε αυτόν τον τόπο».

Από την πλευρά του ο κος Νικόλαος Καλαμπρέζος διευθυντής ΔΕΥΑ Πύργου, ανέφερε τα δικαιολογητικά που χρειάζονται τόσο για τους ΑΜΕΑ, όσο και για τους πολύτεκνους για την μείωση των τελών ύδρευσης.

«Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για τη μείωση των τελών ύδρευσης, για τα μεν ΑΜΕΑ είναι το Ε1 και το Ε9, καθώς και το πιστοποιητικό ΚΕΠΑ. Για δε τους πολύτεκνους είναι το Ε1, το Ε9 και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Επειδή υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες, οτιδήποτε άλλο δικαιολογητικό χρειαστεί, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν από την υπηρεσία ανάλογα με την περίπτωση τους».

Λόγια συγκίνησης από Παπαναγιώτου και Παπανικολόπουλο

Από το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου παραπληγικών Ηλείας ο κος Παντελής Παπαναγιώτου δήλωσε πως 9 χρόνια προσπαθούσαν για αυτή την μείωση που γίνεται τώρα πραγματικότητα.

«Να ξέρετε ότι όταν παλεύεις για τα αυτονόητα, είναι λίγες οι μέρες που αισθάνεσαι υπερήφανος και ευχαριστημένος. Αυτά τα 30 χρόνια που ασχολούμαι με το αναπηρικό κίνημα, η σημερινή είναι από τις πιο ευχάριστες ημέρες για μένα. Εδώ και 9 χρόνια που έχει βγει ο νόμος, προσπαθούσαμε για τα αυτονόητα και σε ότι αφορά τη μείωση του νερού στα άτομα με αναπηρία. Σήμερα αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση, γιατί υλοποιείται τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και αυτό κατέστη δυνατό, από αυτούς τους ανθρώπους, που έκαναν αυτό που πρέπει. Αυτή η προσπάθεια είχε ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, μας προσέγγισαν στο δικό μας χώρο, είδαμε τις ιδιαιτερότητες, έγιναν τα πάντα βάσει του νόμου και μιας οικονομοτεχνικής μελέτης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ και τον διευθυντή για την προσπάθειά τους και φυσικά το δήμαρχο και όλο το δημοτικό συμβούλιο. Η μείωση των τελών ύδρευσης στους ΑΜΕΑ έχει περάσει και από την περιφέρεια και έχει ανακοινωθεί στη Διαύγεια. Με αυτή την απόφαση δίνεται μία ανάσα στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους και ιδίως σε αυτούς που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας».

Τέλος ο κος Γιώργος Παπανικολόπουλος πρόσθεσε: «Θέλω και νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά την πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ τη κα Αλικάκη – Τζανέτου, καθώς και τον διευθυντή τον κο Καλαμπρέζο, για την ευαισθησία που έδειξαν από την πρώτη στιγμή για τα άτομα με αναπηρία σε όλο τον Πύργο».

Όλη η επικαιρότητα