Ηλεία

ΔΕΥΑ Πύργου: “Συνεχίζουμε με έργα ουσίας”

Ακούστε το άρθρο

Ένα μεγάλο έργο σταδιακά ολοκληρώνεται και ένα ακόμα μεγάλο έργο θα πάρει “σάρκα και οστά” μέσα στους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, σε σύντομο χρονικό διάστημα παραδίδεται το έργο της “ζωνοποίησης” της πόλης του Πύργου, με την ταυτόχρονη τοποθέτηση νέων μετρητών. Με την ολοκλήρωση του έργου μπαίνει οριστικό τέλος στην ολική διακοπή της υδροδότησης κάθε φορά που παρουσιάζεται κάποια βλάβη στο δίκτυο. Η διακοπή της υδροδότησης θα περιορίζεται αυστηρά και μόνο στο σημείο της βλάβης χωρίς να ταλαιπωρεί το σύνολο των πολιτών.

Παράλληλα όλοι οι πολίτες του Πύργου θα είναι σε θέση να γνωρίζουν, ότι πίνουν νερό άριστης ποιότητας από τον Ερύμανθο.

Όσο αφορά τον τομέα της εξόφλησης λογαριασμών, ένεκα των δυσκολιών, αναβαθμίστηκε ο τρόπος πληρωμών από το υπάρχον σύστημα πληρωμών ΔΙΑΣ.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορούν οι πελάτες να εξοφλούν εύκολα και χωρίς ταλαιπωρία το λογαριασμό τους με το νέο 25ψήφιο κωδικό RF, σε όλες τις εμπορικές τράπεζες μέσω του συστήματος DIAS Credit Transfer, είτε μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής (e-Banking), είτε μέσω APS και στα ΑΤΜ των καταστημάτων τους, όπως επίσης μέσω EuroPhone Banking και Μ-Banking.

Εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, και παρά τα όποια προβλήματα δημιουργούνται, εμείς οφείλουμε να γίνουμε καλύτεροι και να εξελιχθούμε ακόμα περισσότερο, προς όφελος των ίδιων των καταναλωτών.

Το νέο έργο

 

Ο Δήμος Πύργου, δεν είναι μόνο η πόλη αλλά και όλες οι τοπικές Κοινότητες μας.

Καταθέσαμε έναν ολοκληρωμένο φάκελο προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τον Μάϊο του 2020 και την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 μετά από ανακοίνωση της Περιφέρειας ενταχθήκαμε σε αυτό, λαμβάνοντας την 3η θέση.

Έτσι είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι προχωράμε στην “ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ”. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.199.700,00€ πλέον ΦΠΑ.

Το έργο περιλαμβάνει:

* Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού για την παρακολούθηση κρίσιμων ποιοτικών/ποσοτικών παραμέτρων του νερού σε βασικές υποδομές υδροδότησης των οικισμών, Κατακόλου, Βουνάργου, Καράτουλα, Επιταλίου, Βαρβάσαινας και Λατζοίου.

Πιο συγκεκριμένα, στις δεξαμενές υδροδότησης των εν λόγω οικισμών θα εγκατασταθούν προγραμματιζόμενοι λογικοί ελεγκτές, πίνακες αυτοματισμού και λοιπά μετρητικά όργανα μέσω των οποίων θα παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο οι παροχές, οι στάθμες των δεξαμενών, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού, έλεγχος παραβίασης του χώρου καθώς και θα πραγματοποιείται και αυτόματη χλωρίωση των δεξαμενών,

* Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού για την παρακολούθηση κρίσιμων ποιοτικών/ποσοτικών παραμέτρων του νερού στα κομβικά σημεία των δικτύων ύδρευσης των κοικισμών, Βουνάργου, Καράτουλα και Επιταλίου.

Πιο συγκεκριμένα, σε επιλεγμένα σημεία ιδιαίτερου υγειονομικού ενδιαφέροντος των εν λόγω οικισμών θα εγκατασταθούν τηλεμετρικές διατάξεις μέσω των οποίων θα παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού, η πίεση και η θερμοκρασία (3 Σταθμοί τύπου ΤΣΕΠΠ).

* Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων ελέγχου καταναλώσεων στο υπόλοιπο του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Πύργου καθώς και στους οικισμούς, Κατακόλου, Βουνάργου, Καράτουλα, Επιταλίου, Βαρβάσαινας και Λατζοίου.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται να αντικατασταθούν 8.000 υδρομετρητές στις εν λόγω περιοχές μέ νέους ηλεκτρονικούς υδρομετρητές (SmartMeters) τα δεδομένα των οποίων θα λαμβάνονται μέσω διερχόμενου οχήματος και τεχνολογίας (Drive-ByAMR) (8.000 σταθμού τύπου ΤΣΕΚ).

* Προμήθεια και εγκατάσταση λογισμικών για τη λήψη, επεξεργασία, συνολική διαχείριση δεδομένων, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης ΔΕΥΑΠ,

* Παροχή υπηρεσιών ανίχνευσης, εντοπισμού και αποτύπωσης όλων των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ και

* Παροχή υπηρεσιών δοκιμαστικής λειτουργίας του συνολικού συστήματος, εκπαίδευσης και τεκμηρίωσης.

Η εν λόγω μελέτη είναι συμπληρωματική και βρίσκεται σε απόλυτη συνέργεια με την υλοποιηθείσα πράξη “Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης Πύργου Ηλείας” που χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας καθώς και την υπό υλοποίηση πράξη “Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία ζωνών και τον αυτόματο έλεγχο του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Πύργου Ηλείας”.

“Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, που ήταν αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου Ρούλα Αλικάκη – Τζανέτου.

Όλη η επικαιρότητα