Ηλεία

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας: Νέος διευθυντής ο Γιώργος Φωτεινόπουλος

Ακούστε το άρθρο

Σε νέα σελίδα περνά πλέον η εκπαίδευση στην Ηλεία μετά και την ανακοίνωση των νέων προσωρινών διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή ο Νίκος Κλάδης, ενώ στη Δευτεροβάθμια ο Γιώργος Φωτεινόπουλος..

Η αντικατάσταση των μέχρι τώρα υπηρετούντων Διευθυντών Εκπαίδευσης κρίθηκε αναγκαία, μιας και η θητεία τους έχει λήξει από τις 31 Ιουλίου του 2018, ο νόμος βάσει του οποίου έχουν επιλεγεί έχει κριθεί αντισυνταγματικός και οι τοποθετήσεις ορισμένων εξ αυτών έχουν ήδη ακυρωθεί. Οι προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης αναμένεται να τοποθετηθούν για ένα μεταβατικό διάστημα μέχρι να θεσπισθεί και να ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη αναδιοργάνωση των δομών της εκπαίδευσης. Η συγκεκριμένη επιλογή έγινε κατόπιν εισήγησης πενταμελούς Συμβουλίου Επιλογής, αποτελούμενου από πανεπιστημιακούς και ανώτερα στελέχη εκπαίδευσης και διοίκησης, τα οποία εργάσθηκαν συστηματικά και μετά από αξιολόγηση των υποψηφίων υπέβαλαν τεκμηριωμένη πρόταση για την τοποθέτηση των εν λόγω Διευθυντών, ανά θέση και ανά υποψήφιο. Η πρόταση έγινε στο σύνολό της δεκτή από την Υπουργό και αποτέλεσε το περιεχόμενο υπουργικής απόφασης για την τοποθέτησή τους.

Οι διευθυντές της Ηλείας

Όσον αφορά την Ηλεία, τα καθήκοντα του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναλαμβάνει ο Νικόλαος Κλάδης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής του 2ου Δημοτικού Γαστούνης.

Όσον αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στη θέση που μέχρι πρότινος κατείχε ο Βασίλης Δημητρέλλος ορίσθηκε ο μαθηματικός Γιώργος Φωτεινόπουλος. Έχοντας υπηρετήσει τα τελευταία τρία χρόνια ως διευθυντής στο 1ο ΓΕΛ Πύργου, τα προηγούμενα έξι ως διευθυντής στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου και νωρίτερα για ακόμα έξι χρόνια ως υποδιευθυντής στο 3ο ΓΕΛ Πύργου, είναι γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και αποτελεί πιθανότατα εκ των ιδανικότερων προσώπων για τη θέση αυτή. Να σημειωθεί πως έχει διατελέσει στο παρελθόν και αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας επί θητείας του δημάρχου Γιάννη Σκουλαρίκη.

Η εφημερίδα «Πατρίς» τους εύχεται καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και να παράγουν σημαντικό έργο.

Όλη η επικαιρότητα