Ηλεία

ΔΗΚΕ Ηλιδας: “Γεύματα Αγάπης” προσφορά στους ωφελούμενους

Ακούστε το άρθρο

Στις επάλξεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση δήμου Ήλιδας – Οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι… Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι!

Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας έδωσε για ακόμη μία φορά στις ευάλωτες ομάδες η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ήλιδας, διοργανώνοντας δύο ξεχωριστά ‘Γεύματα Αγάπης’ για τους ωφελούμενους.

Πιστή στο ραντεβού της η Κοινωφελής Επιχείρηση κατάφερε να μειώσει τις αποστάσεις που έχει επιβάλλει η πανδημία και έκανε τους ανθρώπους που δοκιμάζονται να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνοι, ότι υπάρχουν κάποιοι που τους σκέφτονται και βρίσκονται δίπλα τους για να τους θυμίζουν ότι… υπάρχουν ακόμη Άνθρωποι!

Δύο Γεύματα

Ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων και της εορτής της Πρωτοχρονιάς, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κα Αλεξία Κοτσαύτη-Παπαζαφειροπούλου, ο Αντιπρόεδρος κος Παπαγεωργακόπουλος Περικλής και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, άφησαν για λίγο τις οικογένειές τους και βρέθηκαν κοντά στους ‘δικούς τους’ ανθρώπους, αυτούς που έχουν καταφέρει και έχουν δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς μαζί τους, για να ανταλλάξουν ευχές και να φροντίσουν να στρωθεί σε όλα τα σπίτια το γιορτινό τραπέζι.

Χάρη στην γενναιόδωρη προσφορά της ‘σταθερής’ πλέον δωρήτριας, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, αγοράστηκαν τα τρόφιμα και ετοιμάστηκαν τα ‘Γεύματα Αγάπης’ για τα Χριστούγεννα. Όσο για την Πρωτοχρονιά τα γεύματα ετοιμάστηκαν και πάλι από χορηγούς όπως ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Σαψάλης Νίκος, τον οποίο και ευχαριστούμε καθώς και κάποιους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Περισσότεροι από 30 ωφελούμενοι, και τις δύο εορταστικές ημέρες, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, μετέβησαν στην δομή του Κ.Η.Φ.Η. και παρέλαβαν τα γεύματά τους, τα οποία και συνοδεύτηκαν από γλυκίσματα και αλμυρά που είχαν ετοιμάσει με πολύ αγάπη οι εργαζόμενοι.

«Να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας»

Όπως το Πάσχα, τον Δεκαπενταύγουστο, την 28η Οκτωβρίου, έτσι και τώρα, οι άνθρωποι της Κοινωφελούς Επιχείρησης ήταν παρόντες και το πιο ουσιαστικό είναι ό,τι, δεν ήταν απλά ‘παρόντες’ με την φυσική τους παρουσία, ήταν παρόντες με την καρδιά τους συνοδεύοντας το κάθε γεύμα με την αγάπη τους και το ειλικρινές τους ενδιαφέρον.

«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς τους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά η κα Κοτσαύτη και συμπλήρωσε: «Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε μόνους αυτούς τους ανθρώπους τέτοιες μέρες και μάλιστα κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες. Η ευχή μας για το 2021 είναι να έχουν όλοι υγεία, να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας και μακάρι, το λέω ειλικρινά, να βελτιωθούν τόσο πολύ τα πράγματα για κάθε οικογένεια, για τον καθένα προσωπικά, που εμείς να μην ξαναχρειαστεί να ετοιμάσουμε γεύματα αγάπης. Μακάρι, τα επόμενα τραπέζια που θα στρωθούν να είναι για να γιορτάσουμε όλοι μαζί, όχι από ανάγκη αλλά από χαρά και ευγνωμοσύνη για τη ζωή».

Η κα Κοτσαύτη ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους δωρητές καθώς και όλους τους εργαζόμενους και ευχήθηκε οικογενειακή και προσωπική υγεία και ευτυχία για το 2021.

Όλη η επικαιρότητα