Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Τα νεότερα για την πορεία της υγείας του

Ακούστε το άρθρο

Την 54η ημέρα απεργίας πείνας διανύει σήμερα Τρίτη (2/3) ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη αλλά σταθερή.

Σύμφωνα με το Mega, ο απεργός πείνας παρουσιάζει μια υπνηλία τις τελευταίες ώρες αλλά όταν ξυπνά έχει αίσθηση του χρόνου και του χώρου και έχει επαφή με το περιβάλλον.

Αρνείται να δεχθεί ορό προκειμένου να σιτιστεί ωστόσο έχει επιτρέψει στους γιατρούς να του χορηγήσουν ιχνοστοιχεία. Πάντως η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη καθώς οργανισμός του έχει καταπονηθεί όλο αυτό το διάστημα.

Για τη φύλαξή του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν επιστρατευτεί περίπου 100 αστυνομικοί της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Δομοκού οι οποίοι βρίσκονται σε εικοσιτετράωρη βάση στο νοσοκομείο.

Στόχος είναι να μην υπάρξουν επεισόδια και εικόνες όπως το προηγούμενο Σάββατο όπου κάποια μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου μπήκαν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Πηγή: MEGA

Όλη η επικαιρότητα