Ηλεία

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Έρχεται!..

Ακούστε το άρθρο

(Δελτίο τύπου)

Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στον Δήμο Ήλιδας, με πρωταγωνιστικό ρόλο να έχει – όπως και το προηγούμενο διάστημα – ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Και όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής, η διαρκής παρουσία του, ο καθαρός του λόγος, οι γνώσεις του, η αλήθεια που υπηρετεί και κυρίως η αγάπη του για τον τόπο, τον έχουν καταστήσει αναμφισβήτητα στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ως την ελπίδα στο μέλλον του Δήμου Ήλιδας.

Παράλληλα η τόλμη και οι δυναμισμός του απέναντι στο κατεστημένο τον εδραιώνει στη συνείδηση των πολιτών όχι μόνο ώς υποψήφιο δήμαρχο, αλλά και ως τον επόμενο Δήμαρχο στην Ήλιδα.

Και ενώ ο «κύβος ερρίφθη!..» οι μάσκες της υποκρισίας και της πολιτικής λάσπης με αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, πέφτουν η μία μετά την άλλη.

Εντός του πρώτου 15ημέρθου του Ιουνίου αναμένεται η παρουσίαση της νέας δημοτικής παράταξης στον Δήμο Ήλιδας που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τα ιδρυτικά της μέλη τα οποία θα αποτελούν και τα μέλη τομέων ευθύνης σε μια «σκιώδη» δημ. αρχή που με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντόπουλο, θα παρακολουθεί και θα ελέγχει τη δημοτική εξουσία.

Άλλωστε πριν το καλοκαίρι, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος είχε δεσμευθεί να προχωρήσει σε μια τέτοια παρουσίαση και ακριβώς τηρώντας τη δέσμευσή του, το πράττει ήδη…

Σε δήλωσή του τονίζει τον έντονο συμβολισμό των αρχών που πιστεύει και της αγάπης που έχει για τον τόπο μας, λέγοντας τα εξής:

«Όπως έχω δεσμευτεί και το πιστεύω από ψυχής, επισκέπτομαι, περπατώ και συζητώ με τους συμπολίτες μου από άκρη σε άκρη στον Δήμο μας. Τα χωριά μας, δυστυχώς βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη και αδιαφορία, με τους κατοίκους τους, απλά να υπάρχουν… Χωρίς «ζωντάνια» και να περνούν την καθημερινότητά τους, χωρίς ελπίδα!

Ευτυχώς ως… «μεγάλοι ήρωες» οι ιδιοκτήτες των καφενείων, ή άλλων καταστημάτων εστίασης (ταβέρνες κλπ.) δίνουν λίγη ζωή όσο αντέχουν και αυτοί για να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Αλλά και την πόλη μας, την Αμαλιάδα, την κατάντησαν ένα μεγάλο χωριό… Αδιάφορο και άνευρο, που επίσης βρίσκεται σε εγκατάλειψη, με τους δημότες να προσπαθούν να βρουν «καταφύγιο χαράς» και ζωής τόσο προσωπικά όσο και οικογενειακά μέσω εκδρομών σε Πάτρα, Μεσσηνία και Ναύπακτο!! Αρκεί να δουν και να ζήσουν κάτι διαφορετικό.

Ακόμη και η Κουρούτα, εκτός από δυο – τρία καφέ δεν διαθέτει τίποτε άλλο…

Απογοήτευση… Η πραγματικότητα εδώ μιλά από μόνη της.

Και το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό: ΓΙΑΤΙ κε ΔΗΜΑΡΧΕ; Πως τα «καταφέρατε» έτσι κ. Γιάννη Λυμπερη; Γιατί κύριοι της Δημ. Αρχής, εσείς που στηρίζετε τα «έργα και τις ημέρες» του Δημάρχου σας; Γιατί είστε όλοι ίδιοι;

Και γιατί πρώην Δήμαρχε κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΕ φαίνεται να ζεις και εσύ το… «όνειρο» της αδιαφορίας; Γιατί λοιπόν τετοία συμπεριφορά;

Αντί να μας ευχαριστείτε όλες και όλους τους πολίτες για την ψήφο μας και την εμπιστοσύνη μας, ανδροθήκατε πολιτικά και αυτοδιοικητικά (Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι) επί 20ετίας, πρώην και νυν, και μας συμπεριφέρεσθε ως αποπαίδια; Μπροστά σε αυτή την εικόνα λοιπόν δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να μένει αδιάφορος παρατηρητής.

Πάντα με σεβασμό απέναντι στους συμπολίτες μου, τον τόπο μου, την οικογένειά μου και τον ίδιο μου τον εαυτό δέχθηκα μετά από παρότρυνση φίλων μου τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ και είμαι έτοιμος – όπως είχα δεσμευθεί – εντός του πρώτου 15ημέρου του Ιουνίου να παρουσιάσω ενώπιόν σας τη νέα παράταξη που δημιουργήσαμε με μόνο στόχο την αλλαγή νοοτροπίας και την αλλαγή πορείας του Δήμου για ένα καλύτερο αύριο.

Αν κάθε συμπολίτης μου είναι ευτυχισμένος στην καθημερινότητά του, τότε ως Δήμαρχος, και μόνο τότε, θα μπορώ να κοιμάμαι ήσυχα!

Έχω τη δύναμη, το ζήλο και τη γνώση για να το πράξω. Η επιλογή των συνεργατών μου για τον ίδιο λόγο έχουν τα χαρακτηριστικά των καλών επαγγελματιών, με αντίληψη και γνώση στο αντικείμενό τους, δεν έχουν σχέση με το παρελθόν στα δημοτικά δρώμενα ενός τελειωμένου και κουρασμένου κατεστημένου, στον Δήμο Ήλιδας.

Καλώ όλες και όλους τους συμπολίτες μου, τις φίλες και τους φίλους να μας στηρίξουν κλείνοντας… τα αυτιά τους στις σειρήνες, αλλά και αντιστρεφόμενοι όσους θα τους κτυπήσουν και πάλι την πλάτη δήθεν από αγάπη, για να… υφαρπάξουν την ψήφο τους…

Τους καλώ να συστρατευθούν στον αγώνα μας και να αποτελέσουν την «πηγή» αναμετάδοσης των θέσεων και των απόψεών μας, και πολύ περισσότερο του μηνύματος που εκπέμπει η παράταξή μας για την αλλαγή στον Δήμο Ήλιδας. Έναν Δήμο που θα μάθει να σέβεται τον πολίτη και τις ανάγκες του στον τόπο μας!».

Όλη η επικαιρότητα